Dizide Polat Alemdar, İhtiyarlar Heyeti Başkanı'na Türkiye'deki askeri eğitim ve terfi sisteminin değişmesini istedi, yeni öneriler getirdi. Dizide Polat Alemdar, İhtiyarlar Heyeti Başkanı ile askerin moral değerlerinin bozuk olduğuna dikkat çekerken Türkiye'deki yeni yapılanmaya dikkat çekti.

Askerin bugüne kadar Cumhurbaşkanı olması mantığıyla yetiştirildiği vurgulanırken, eğitim ve terfi konusunda bundan sonrası için de bir dizi öneride bulunuldu. "Asker iyi bir kurmay olarak yetiştirilmeli, kurmaylık liyakata dayalı olmalı. Sınavları bağımsız kurallarca yapılmalı ki, herkes kendi adamını kurmay hatta general seçmesin." denildi.Dizide, yargıya yönelik de teklifler yer aldı. Polat Alemdar, "yargıda da bilhassa üst mahkemelere gelme şekli liyakate dayalı olarak bağımsız kurul tarafından sınavla yapılmalı" dedi. Alemdar, Gladio'nun kullanacağı adamları vasata dayalı adamlardan seçtiğini layık olanların seçilmesiyle Gladio'nun önünün kesilebileceğini söyledi.

Dizide ayrıca, Gladio'yu yok etmenin tek yolunun devrim yapmaktan geçtiği anlatılırken bu devrim yapılmadığı takdirde herkesin yok olacağı ve Türkiye'nin Sevr'i bile arar hale geleceği ifade edildi. Polat Alemdar "Madem devrim yapılacak Türkiye'nin Laik sistemden seküler sisteme geçmesi lazım" dedi.