AKSARAY"da işsiz 42 yaşındaki Cengiz Par, birlikte yaşadığı sevgilisi 28 yaşındaki A.Y.'ye yolda sözlü tacizde bulunduğu için kavga ettiği 23 yaşındaki İzzet Sarıkaya tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Par, hastaneye kaldırılırken, A.Y., “Ölme canım” diyerek elini bırakmadı.

Olay, dün saat 18.15'de Hacı Hasanlı Mahallesi Ulu Cami yanında meydana geldi. Cengiz Par, birlikte yaşadığı sevgilisi A.Y. ile alışverişe çıktı. Sevgililer yolda yürürken, İzzet Sarıkaya ile arkadaşları 24 yaşındaki Muhammet Altunsoy ve 28 yaşındaki Selçuk Çakır, A.Y.'ye iddiaya göre sözlü tacizde bulundu.

Bunun üzerine Cengiz Par ile üç kişi arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce, İzzet Sarıkaya, üzerindeki bıçakla Cengiz Par"ı bıçakladı. Sırtından ve karnından yaralanan Par, kanlar içinde yere yığıldı.

Cengiz Par, çevredekiler tarafından çağırılan 112 Acil ambulansını beklerken, A.Y., “Ölme canım” diyerek elini bırakmadı. A.Y."den 2, eşinden de 3 çocuğu olduğu belirtilen Cengiz Par, kaldırıldığı Aksaray Devlet Hastanesi"nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olayın ardından İzzet Sarıkaya ile Muhammet Altunsoy ve Selçuk Çakır, polis tarafından gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor./milliyet