İstanbul polisi, internet üzerinden kopyaladıkları kredi kartlarıyla aldıkları maç ve uçak biletlerini satarak vurgun yapan 20 kişilik şebekeyi çökertti. Kurbanlarının hesaplarını boşaltan şebeke üyeleri arasında ünlü popçu Tarkan'ın kuzeni de bulunuyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri internet üzerinden kopyaladıkları kredi kartı bilgilerini kullanarak, haksız kazanç elde eden 20 kişiyi gözaltına aldı. 5 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından gözaltına alınan şüpheliler arasında ünlü popçu Tarkan'ın kuzeni de bulunuyor. Fatih, Kadıköy, Küçükçekmece, Kartal, Maltepe, Büyükçekmece ve Esenler'de 18 farklı adrese operasyon yapan ekipler, grubun elebaşıları Ertuğrul I, Mert O. ile sanatçı Tarkan'ın kuzeni Mehmet T.'nin de aralarında olduğu 1'i kadın 20 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 5 dizüstü bilgisayar, 30 banka ve kredi kartı, 5 flash bellek, 9 sabit disk, 2 kişiye ait kimlik fotokopisi, 25 cep telefonu ele geçirdi. Şüphelilerin yabancı bankalara ait kredi kartı bilgilerini, Facebook gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden para karşılığı temin ettikleri öğrenildi. Çetenin, temin ettikleri bu kredi kartı bilgilerini kullanarak, internet üzerinden uçak, maç, konser bileti ve tatil paketleri satın aldığı, bunları da kara borsada nakite çevirdiği tespit edildi.
KAYIP CEP TUZAĞI

Şebekenin Türkiye'deki bankalarda hesapları bulunan ve interaktif bankacılık işlemlerine açık hesap bilgilerini 'hacker'lık yöntemiyle ele geçirdiği de tespit edildi. Şebekenin bu hesaplardan üyelerinin hesaplarına para aktardığı öğrenildi. Çete üyelerinin ayrıca hesabını kullandıkları kişilerin telefonlarını GSM bayilerinden kayıp çalıntı başvurusu yaparak ele ele geçirdiği, bankanın telefonla yolladığı şifreleri kullanarak kurbanlarının hesaplarını boşalttığı belirlendi. . Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler Kartal Adliyesi'ne sevk edildi.

'Yemleme' sitelerine dikkat

İnternet ortamında 'telefon kontörü' satışı yapıyor gibi görünen siteler oluşturarak, kontör almak isteyen kişilerin siteye girdikleri kart bilgilerini kullanarak harcama yaptıkları ileri sürülen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Şebeke elemanlarının daha önce aynı suçtan yakalandıkları, ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları belirlendi. Dolandırıcıların, internet ortamında vatandaşların kredi kartı bilgilerini toplama amacıyla 'yemleme' adı verilen sitelerin kolaylıkla kurulabildiğine dikkati çeken emniyet yetkilileri, internet üzerinden yapılan alışverişlerde hassas davranılmasını istedi. 'Yemleme' sitelerinde özellikle 'TC kimlik numara bilgisi, kredi kartı şifresi, anne kızlık soyadı' gibi bilgilerin sorulduğunu ifade eden yetkililer, alışverişlerde bu bilgilerin kesinlikle paylaşılmaması konusunda uyarıda bulundu.