Altının değeri sadece uluslararası piyasalarda değil, bankacılık sektörü içerisinde de artıyor. Küresel rekabette ürün çeşitliğini ön planda tutan bankalar, müşterilerine sundukları tasarruf seçeneklerine 'altın'ı da ekledi. Bu bankalardan biri olan Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) imalat, ihracat, toptan ve perakende satış yapan kuyumculara ihtiyaç duydukları finansman desteğini sağlamak amacıyla sunduğu ürünlerin başında “Altın Kredisi” geliyor.

ALTIN KREDİSİ

Minimum 1 kg, 3 ay da bir faiz ödemeli, maximum 1 yıl vadeli olarak kullandırılan altın kredisi karşılığında, gayrimenkul ipoteği, mevduat hesabı blokesi veya hazine bonosu/devlet tahvili rehni teminat olarak alınıyor.

TEB'in “Kuyumcu Paket Sigortası” ise kuyumcuların sermayesi olan altını her türlü rizikoya karşı güvence altına alarak sektörde büyük bir boşluğu doldurmayı hedefliyor. Altına yatırım yapmak isteyen yatırımcıların güvenli bir şekilde altın almasını sağlayan vadeli-vadesiz seçenekleri bulunan bir hesap türü olan Altın Depo Hesabı, çalınma riski olmadan ve işçilik maliyeti ödemeden altına yatırım yapmayı sağlıyor.

B TİPİ ALTIN FONU

TEB'in bir diğer enstrümanı da Altın Fonu. 24 saat kolayca alınıp satılabilen, alırken de, saklarken de, satarken de 24 Ayar Fon! TEB A.Ş. B Tipi Altın Fonu, orta ve uzun vadede istikrarlı bir getiri sağlamayı hedefliyor. Portföyün en az yüzde 51'i devamlı olarak altın ve altına dayalı finansal araçlar ile değerlendiriliyor.

ALTIN DESTEK HATTI

Altın Bankacılığı hakkında gelebilecek her türlü sorular için 444 0 667 no'lu “Altın Destek Hattı”nı kurdu. Bu hat aracılığı ile haftanın 7 günü Altın Bankacılığı ile ilgili uzman çalışanlar tarafından bilgi desteği sunuluyor./yeni şafak