Geçen hafta içerisinde hızlı bir yükseliş içine giren Altın bu haftayı düşüşle geçirirken Didimli kuyumcularda, altındaki bu yükselişin yılbaşından sonra devam edeceğini bu dönemdeki düşüşün fazla olmayacağını iddia ettiler.

Kuyumcu esnaflarından Nermin Runyan, uzun vadede altınının en iyi yatırım aracı olarak kabul edildiğini kaydederek, “Şu an itibariyle çeyrek atın 90 TL, yarım altın 180 TL. Son aylardan bu yana altın yüzde 25"ler oranında değer kazandı. Bu anlam düğün ve benzeri durumlarda altın yapacaklar mecburen altın alıyorlar. Diğer durumlarda ise vatandaş mecbur kalmadıkça altınlarını satmıyor” dedi.

Altına ilginin İngilizler tarafından da olduğunu kaydeden Nermin Runyan, “Geçen yıl başından hediyelik anlamında altın satışlarımız olmuştu ama Yılbaşına yakın sürede olmamıza rağmen İngilizler ortalarda görmüyoruz ve altına da ilgileri şu ana kadar olmadı” diye konuştu.

Kuyumcu çalışanlarından Ramazan Çöklü ise, altını da ha çok ihtiyacı olanların bozdurduğuna işaret ederek, “Yılbaşından sona bir yükseli bekliyoruz. Vatandaş şu an altını elinde tutuyor. Satışa getirilin altınları inceliyoruz. Çünkü piyasada gerçeğine yakın ve 1 TL"ye satılan altınlar var. Bu anlamda kendisine hediye olarak verilen altınları da şüpheli durumlarda inceletip ona göre tedbirli davransınlar” diyerek uyarılarda bulundu.