Didim"de hizmet veren kuyumcular fiyat istikrarı konusunda anlaşırken, kuyumcuların önümüzdeki günlerde dernek çatısı altında bir araya gelmeleri planlanıyor.

Didim"de 29 kuyumcu esnafı fiyat istikrarı konusunda anlaştı. Didim"deki tüm kuyumcularda 3 günden bu yana fiyatların aynı olduğu ve İzmir baz alınarak fiyatların belirlendiği öğrenilirken, kuyumcular önümüzdeki günlerde dernek çatısı altında bir araya geleceği belirtildi.

Didim"in tanınmış kuyumcularından Şerif Ali Aytimur kuyumcular olarak bir araya gelerek fiyat istikrarı sağladıklarını kaydederken “Aydın"da 3 ay, önce Söke"de 1 ay önce fiyat istikrarı sağlandı. İlçemizde de tüm kuyumcular olarak bir araya gelerek istişare yaptık ve fiyatlar konusunda anlaştık.

İzmir baz alınarak fiyatlar belirlendi. Bu fiyatlar vatandaş düşünülerek de yapıldı. Artık keyfe göre satış yapılamayacak. Yaptığımız toplantıda cezai müeyyide kararı da aldık. Yanlış davranışta bulunanlara 500 TL para cezası verilecek, bu devam ederse bu fiyat artarak uygulanacak.

Vatandaş farklı bir fiyat durumuyla karşılaştığında her hangi bir kuyumcuya giderek, şikayette bulunabilecek. Bu şikayetlerin değerlendirilmesi için de önümüzdeki günlerde bir heyet kurulacak.”dedi.

Söke ve Didim arasında fiyat farkının olabileceğini belirten Aytimur olabilecek fiyat farkının afaki olmayacağını çok az olacağını söylerken, bunun da günlük artış ve düşüşlerle alakalı bir durum olduğunu belirtti.

Kuyumcuların bir araya gelmesiyle dernek kurma fikrinin de oluştuğunu dile getiren Aytimur “Bu konuda girişimlerimiz oldu. Bu durumu da ele aldık. Kuyumcular Birliğinin kurulmasında sonra dernek çatısı altında toplanma gibi bir düşüncemizde oluştu.”dedi.