Zanlılardan biri, cuma namazı için cami önünde bulunan cemaatin arasında girince vatandaşlar tarafından yakalandı. Polis ekipleri de ikinci zanlıyı olay yerine yakın bir yerde yakalayarak gözaltına aldı.

Olay, Hatboyu Caddesi'nde, Fırat Aydoğan'a ait kuyumcu dükkanında dün (13 Ocak) meydana geldi. İki zanlı, kurusıkı tabancayla Aydoğan'a saldırarak etkisiz hale getirmeye çalıştı. Saldırıya karşılık veren Aydoğan ile zanlılar arasında kısa süreli bir boğuşma yaşandı. Kuyumcunun yanında kasap dükkanı bulunan babası Hasan Aydoğan, sesleri duyunca olaya müdahale etti. Bunun üzerine soygun yapamayacaklarını anlayan iki zanlı kaçmaya başladı. Zanlılardan 37 yaşındaki E.Ö., o sırada cuma namazı için bekleyen vatandaşların arasına karıştı. Cami cemaati, durumun farkına vararak E.Ö.'yü yakalayıp polise teslim etti. Kaçan diğer zanlı 21 yaşındaki A.D. ise polis ekiplerinin operasyonu sonucu Gaziemir ilçesinde, olayda kullandığı kurusıkı tabancayla birlikte gözaltına alındı.

Olayın şokunu atlatamayan işyeri sahibi Fırat Aydoğan, zanlılardan birinin içeriye girer girmez üzerine saldırdığını belirterek, "Boğuşurken diğeri bana silah doğrulttu. Bağırarak babamdan yardım istedim. Babam gelince şahıslar kaçmaya başladı." dedi. Babası Hasan Aydoğan da, "Kar maskeli ve silahlı iki kişi görünce soygun aklıma gelmedi. Civarda bir film çekimi de yapılabileceğini düşündüm. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadık ancak filmlerde görebileceğimiz türden bir olaydı. Şahıslar zaten beni görünce kaçmaya başladı, sonra da yakalandılar." şeklinde konuştu.