Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'ne bağlı Aşağıtaşmalı Köyü'nde bir köylüye ait kuyudan 148 adet yılan çıkarıldı. Köylüler tarafından çıkarılan yılanlar köylüler öldürüldü. Su kuyusunu yuva haline getiren yılanlar köylülerin korkulu rüyası oldu.

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde bir köylüye ait kuyudan 148 yılan çıkarıldı. Çermik'e bağlı Aşağıtaşmalı Köyü'nde yaşayan Bekir Özkahraman'a ait evin avlusundaki su kuyusundan çıkan yılanlar şaşkınlık yarattı. Bekir Özkahraman, 1 yıl önce köye şebeke suyu döşendikten sonra sadece hayvanlarını sulamak için kullandığı avlusundaki su kuyusundan kovayla su alırken birkaç yılan olduğunu fark etti. Yılanları öldürdükçe daha çok yılanın ortaya çıkması üzerine Özkahraman, köylüleri yardıma çağırdı. Yılanları kuyudan çıkaran Aşağıtaşmalı köylüleri, boyları 30 santimetre ile 2 metre arasında değişen 148 yılanı öldürdü.

İçme suyuna kavuştuktan sonra avludaki kuyuyu sadece hayvanları sulamak için kullanmaya başladığını belirten Özkahraman, kuyuda daha önce hiç yılan görmediğini yağışlarla birlikte kuyunun tamamen dolduktan sonra yılanların görüldüğünü söyledi. Özkahraman, "Hayvanlara su vermek için kovayı kuyuya daldırdığımda yılanları fark ettim. Önce 15-20 yılanı çıkarıp öldürdük. Sonra yeniden kuyuya yaklaştığımda daha çok sayıda yılanla karşılaştım. Köylülerle toplam 148 yılanı çıkarıp öldürdük. Hangi taşı kaldırsak yılanlar ortaya çıkıyor. Korkudan hayvanlara su veremiyorum. Geçen yaz küçük kızım Gizem kuyunun yakınında yılan tarafından sokuldu. Onun durumu şimdi iyi ama yarın ne olacağı belli olmaz. Yetkililerden kuyu çevresinde ve evde ilaçlama yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Özkahraman ve köylüler, öldürdükleri yılanları dizerek objektiflere poz verirken çocukların yılanları korkmadan tutmaları dikkati çekti.