Akfırat operasyonunda gözaltına alınan, aralarında eski Akfırat Belediye Başkanı Yıldız"ın da bulunduğu 41 kişi mahkemeye sevk edildi. Aramalarda, 1"i Glock 6 tabanca, 4 av tüfeği, 145 adet fişek ele geçirildi

Yolsuzluk iddiaları sonrası görevden alınan eski Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız"ın da gözaltına alındığı Akfırat operasyonunda, biri Glock olmak üzere çok sayıda silah ele geçirildi. Zimmet, adam yaralama, yağma suçlamalarıyla gözaltına alınan 41 kişilik suç örgütündeki zanlıların tümü tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Akfırat Belde Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptığı işlemlere ilişkin İstanbul Jandarma Komutanlığı"nca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan daha önce AKP"den ihraç edilen eski başkan Hilmi Yıldız ile biri kadın 40 kişi dün sabah yoğun güvenlik önlemleri altında İstanbul Adliyesi"ne getirildi.

Elebaşı Yıldız
Jandarmanın 5 aylık çalışması sonucu, 4 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonla yakalandıkları bildirilen 41 kişilik suç örgütünün elebaşılığını Yıldız"ın yaptığı belirtildi.
İstanbul"un Ümraniye, Tuzla, Pendik, Kartal ve Büyükçekmece ilçeleri ile Ankara, Kocaeli ve Sakarya"da faaliyet gösterdikleri tespit edilen örgüt üyelerinin, aralarında rüşvet, zimmet, resmi belgede sahtecilik, yağma, tehdit ve adam yaralamanın da bulunduğu çok sayıda suça iştirak ettikleri bildirildi.
Örgüt adına faaliyet yürüten, aralarında avukat ve kamu görevlilerinin de bulunduğu şüphelilere ait olduğu tespit edilen 48 adrese 400 jandarmanın katılımıyla düzenlenen operasyonlarda, biri Glock marka olmak üzere çeşitli çap ve markada 6 tabanca, 2 adet kuru sıkı tabanca, biri M-16 görünümünde ruhsatsız 4 av tüfeği, bu silahlara ait 145 adet fişek, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet tabanca şarjörü, 1 adet kılıç ve 1 adet sustalı bıçak ele geçirildi.
Kızılay Derneği logolu “deri alındı” makbuz koçanı ile Akfırat Spor Kulübü"ne ait kullanılmış çek dip koçanları da ele geçirilen belgeler arasında yer aldı.
Savcı tarafından ifadeleri alınan 41 kişinin tamamı, tutuklanmaları istemiyle İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi"ne gönderildi.
İçişleri Bakanlığı"nca inceleme yapılan Akfırat Belediyesi"nde, Yıldız"ın 10 dönümlük bir arsayı, bedelsiz olarak oğlu Enes Yıldız"ın üzerine yaptığı öne sürülüyor. Yıldız"ın ayrıca, Formula 1"in park alanına İstanbul Belediyesi"nce asfalt dökülmüş olmasına rağmen “hiç asfalt dökülmemiş gibi, 600 bin TL bedelle asfalt dökme ihalesi açtığı” ve “hayali asfalt döktürdüğü” iddia ediliyor. Yıldız"ın oğlu Enes de gözaltına alınanlar arasında yer alıyor.

MİLLİYET