Aydın"ın Kuyucak İlçesine bağlı Çobanisa köyünde organize hayvancılık bölgesi kurulması için çalışma başlatıldı. Çobanisa Köy muhtarlığı ve tarım kredi kooperatifi tarafından yürütülen proje kapsamında köy içerisinde bundan sonra hayvan beslenmeyecek.

Yaklaşık 2 bin 500 büyükbaş hayvanın bulunduğu köyün 170 dönümlük mera alanında bölgedeki hayvancılığa örnek teşkil edecek bir uygulama başlatılıyor. Bin 100 nüfuslu Çobanisa Köyü"nün en önemli geçim kaynakların başında gelen hayvancılıkla ilgili başlatılacak uygulama sayesinde köyde hiçbir vatandaş evinin altında hayvan beslemeyecek. Köy merasına kurulacak ahır sayesinde köylüler hayvanlarının bakımını ve sağımlarını merada gerçekleştirecek.

Vali Hüseyin Avni Coş ile birlikte Çobanisa Köyünü ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, ürettiği ürünlerle bu toplumu besleyen çiftçilerin refah seviyesini yükseltmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

VETERİNER VE ZİRAAT MÜHENDİSİ OLACAK
Vali ve köylülerle birlikte mera alanına giden Ahmet Ertürk, “Çiftçilerimizin refah seviyesini artırmak için bu köyümüzde Organize Hayvancılık Bölgesi kurmayı düşünüyoruz. Bunun için köy muhtarlığımızın ve köydeki tarım kooperatifinin bir talebi var. Köyümüzün bunun için uygun bir arazisi de bulunuyor” dedi.

Köyün girişinde bulunan ve yüzlerce büyükbaş hayvanın otladığı mera alanının bugüne kadar korunabilmesinin önemine dikkat çeken Milletvekili Ertürk, “Büyükbaş hayvanları evlerimizin avlulardaki damlarda besliyoruz.
Köyün içi hayvan gübresi ile dolu oluyor. Sağlıklı bir ortam oluşmuyor. Meranın bir köşesinde yapılacak Organize Hayvancılık Projesi ile bölüm bölüm yeni ve modern damlar yapılacak. Bu bölgede silaj çukurları ve yem depoları olacak. Yine burada bir veteriner hekim ve ziraat mühendisi görev yapacak. Böylece daha sağlıklı ve daha düşük maliyetli hayvancılık yapmış olacağız” dedi.

Köylülerden organik hayvancılık projesi talebi geldiğine de dikkat çeken Milletvekili Ertürk, her zaman üreticinin yanında olduklarını söyledi. Köy Muhtarı Şehmuz Mızrak ise projeyle ilgili Vali Hüseyin Avni Coş"a bilgi verip kendisinden bu projeyle ilgili destek istedi.

ÇİFTÇİLER YENİ ARAYIŞ İÇERİSİNE GİRMELİ
Üreticiye her zaman destek olmaya hazır olduklarını belirten Vali Coş, köylülerin projesinin çok güzel olduğunu dile getirerek, üreticilerin bilinçli tarım ve hayvancılık yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Hayvancılıktan yada üretimden daha fazla gelir elde edilmesi için yeni uygulamaları ve gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini dikkat çeken Vali Hüseyin Avni Coş, her geçen gün tüketimin ve giderlerin arttığını buna karşılık çiftçilerinde yeni arayışlar içerisine girmesi gerektiğini kaydetti.