Beatles albüm koleksiyonu ise stereo olarak yayınlanan ve dijital teknolojiyle ses kalitesi iyileştirilen 16 albümü içeren 14 CD'den oluşuyor.

BBC'nin verdiği habere göre koleksiyonun satış fiyatı ise 180 sterlin (300 dolar) olarak belirlendi.

Koleksiyonun bir de daha az sayıda parça içeren, mono kayıtlı bir alternatif seti bulunuyor.

Amazon sitesinin ön siparişler açısından liste başı olduğunu açıkladığı koleksiyonun ABD ve İngiltere satış listelerinde de önemli başarı elde etmesi bekleniyor.

Albümle eş zamanlı olarak piyasaya çıkarılan The Beatles: Rock Band isimli bilgisayar oyunu bugün piyasaya sürülmesi öncesinde Beatles hayranları ve bilgisayar oyunu meraklıları Cavern Club'da bir araya geldi.

Beatles'ın 1960'ların başlarında ilk sahneye çıktığı mekânda, Beatles üyeleri gibi giyinmiş hayranları Love Me Do ve She Loves You gibi şarkılar söyledi, dans etti.


Beatles üyesi olmak

Oyun, Beatles'ın tüm albümlerini bir araya getiren CD'yle aynı gün piyasaya sürülüyor.

Bilgisayar oyununda, oyunculara dağılalı neredeyse 40 yıl olan grubun üyeleri; Paul McCartney, John Lennon, George Harrison ve Ringo Starr olma şansı veriliyor ve her birinin diğer Beatles üyeleri karşısında puan kazanma hakkı bulunuyor.

Oyuncular hem Beatles şarkılarını söyleyebiliyor hem de plastik bazı enstrümanlarla şarkılara eşlik de edebiliyorlar.

Oyunda Beatles çeşitli mekânlarda görülüyor ve oyunun renkli animasyonu sanrı hissine yol açabiliyor.

Paul McCartney, oyunun büyük bir saygı çerçevesinde tasarlandığını söylüyor ve bu oyun sayesinde yeni bir hayran kitlesi kazanmayı umuyor.

Oyun dünya genelinde aynı anda, PlayStation, Xbox ve Wii konsollarının tümünde satışa sunuldu.

Son yıllarda birçok rock grubu müziklerini temel alan oyunlar yapılmasına destek vermişti. Rock Band oyunun bir önceki versiyonu 1,5 milyon adet satmıştı.

Oyuncular, oyunlarını internet üzerinde şarkı satın alarak güncelleyebiliyorlar.

Bu da CD satışlarının düşmesi ve internet korsanlığından olumsuz etkilenen müzisyenler için önemli bir gelir kaynağı olarak görülüyor.HÜRRİYET