Yurdun doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Kars, Ardahan ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgede sıcaklar 4 ila 6 derece azalacak.

Meteoroloji doğu kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu bölgede sıcaklar 4 ila 6 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü"nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Kars, Ardahan ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı yurdun doğu bölgelerinde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Batı Karadeniz ile zamanla yurdun iç ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yurdun doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Kars, Ardahan ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, lokal su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu (23)
ANKARA: Parçalı bulutlu (25)
İZMİR: Parçalı ve az bulutlu (27)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (32)
ANTALYA: Parçalı bulutlu (28)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (21)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. (20)
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (30)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Genellikle parçalı, doğusu çok bulutlu geçecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Kahramanmaraş, Osmaniye aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı, güney ve doğusu çok bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Bartın ve Sinop çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu (Malatya, Elazığ, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.