Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan ve Bingöl çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu ile İzmir, Manisa ve Kütahya'nın kuzeyi, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Öğleden sonra Güneydoğu Anadolu'nun güney ve batısında toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ İSTANBUL'U UYARDI
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, İstanbul ve çevresinde öğle saatlerine kadar kuvvetli yağış beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle; ''İstanbul ve çevresinde bugün öğle saatlerine kadar kuvvetli yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, dolu, yıldırım, kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.''

MİSKET BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI
Dün akşam saatlerinde Anadolu Yakası'nda misket büyüklüğünde dolu yağarken, şiddetli yağış etkili oldu. Zaman zaman şiddetini artıran yağışlar araç sürücülerinin görüş mesafesini azalttı. Yağmur nedeniyle sürücüler D-100 karayolunda güçlükle ilerledi.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR YAĞIŞ VAR
Meteorolojinin son tahminlerine göre İstanbul'da yağışlar Çarşamba gününe kadar devam edecek. Cumartesi ve Pazar günü sağanak yağış, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu ile İzmir, Manisa ve Kütahya'nın kuzeyi, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımında aksamalar, çatı uçması, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde İzmir'in kuzey ilçelerinde, öğleden sonra İzmir ile Manisa ve Kütahya'nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Batı Akdeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Ankara, Eskişehir ve Çankırı ile gece saatlerinde Konya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu ve Karabük ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Bolu çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan ve Bingöl çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve batısı parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin güney ve batısında toz taşınımı beklenmektedir. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...