Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Türkiye"nin batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü"nce yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra Türkiye"nin batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek. Yağışların İzmir, Muğla ve Aydın çevreleri ile gece saatlerinden sonra Antalya"da kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar, genel olarak güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu"da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Ege kıyıları ile akşam saatlerinden sonra Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

-UYARILAR- KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Muğla ile gece saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın v.b.) karşı ilgililer ve vatandaşlar uyarıldı.

SİS UYARISI; Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere sis olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, hava kirliliği vb.) tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI;
Rüzgarın öğle saatlerinden sonra Ege kıyılarında güney ve güneydoğu, akşam ve gece saatlerinde Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu, Orta Akdeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-
Yapılan tahminlere göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: MARMARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısından başlıyarak bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin güney kesimlerinde ( Balıkesir, Bursa ve Bilecik) sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi görülecek.

EGE:
Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyıları (İzmir, Aydın ve Muğla), akşam ve gece saatlerinde bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İzmir, Muğla ve Aydın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; öğle saatlerinden sonra bölgenin kıyı kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.

AKDENİZ:
Az bulutlu ve açık, batısı zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; gece saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinden sonra bölgenin batı kıyılarında güney ve güneydoğu, orta kesimlerinin kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU:
Az bulutlu ve açık, gece saatlerinden sonra kuzeybatısı çok bulutlu ve Eskişehir çevreleri yağmurlu geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi görülecek.

BATI KARADENİZ:
Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:
Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.

DOĞU ANADOLU:
Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuzeyinde sis hadisesi görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Az bulutlu ve açık geçecek./milliyet