Kuveyt Türk'ten yapılan yazılı açıklamada, bankanın üçüncü çeyrek sonunda aktiflerinin 8 milyar 645 milyon lira olduğu, kredilerinini ise 2009 yıl sonuna göre yüzde 20,66 artışla 6 milyar 40 milyon liraya çıktığı kaydedildi.

2010 yılının ilk dokuz ayında elde edilen 128 milyon 500 bin lira karın etkisi ve yapılan sermaye arttırımı ile öz kaynakların yüzde 51,80 artarak 1 milyar 226 milyon liraya yükseldiği ve toplanan fonların yüzde 21,04 artarak 6 milyar 486 milyon liraya ulaştığı ifade edilen açıklamada, sermaye yeterliliği rasyosunun da yüzde 17,59 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Sulaiman Al-Omar, üçüncü çeyrek sonuçlarının Türkiye ve komşu ülke pazarlarındaki büyümeye yönelik öngörülerinin doğruluğunu ifade ettiğini belirtti.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan ise, ''Önümüzdeki dönemde, fon artışımızın devam edeceğini, küresel ekonomik krizin de etkisinin azalmasıyla birlikte kredilerin aktiflerimiz içindeki payının artacağını, bunun doğuracağı gelir artışı yanında büyüme hızımızdaki artışın sağlayacağı olumlu etkilerle, bankamız özkaynak karlılığının sektör ortalamasının üzerinde gerçekleşeceğini bekliyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Uyan, 9 aylık dönem sonunda çalışan sayılarının 2 bin 725 kişiye ulaştığını, toplam şube sayısının ise 141 olduğunu belirterek, önümüzdeki yıl minimum 20 yeni şube açılması ve 400 yeni personel istihdam edilmesini planladıklarını bildirdi.

A.A.