Törende konuşan Vali Yardımcısı Halis Peker, öğrencilere Kuranı Kerimin Türkçe"sini ve Atatürk"ün Nutuk"unu okumalarını tavsiye etti.
Aydın İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşen kutlamalara Aydın Vali Yardımcısı Halis Peker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nihat Aktakka, Aydın Müze Müdürü Emin Yener, Kütüphane Müdürü Mahir Necmi Geboloğlu, öğrenciler ve velileri katıldı.
Kütüphaneler haftası kutlama töreninin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Halis Peker, çocuklara çok okumalarını önerirken, çocukların her türlü görüşü okumalarını ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmadan, bilgisizce fikir yürütmekten kaçınmalarını istedi. Hayatta insanların ancak okuyarak bir yerlere gelebileceğini kaydeden Peker, “Atatürk durup dururken Atatürk olmadı. O, cephelerde savaşırken bile kitap okumaktan geri kalmamış, binlerce kitabı satır satır çizerek, notlar alarak ve işaretleyerek okumuştur. Atatürk'ün büyüklüğü ve eserleri, bilgiye ve okumaya verdiği bu önemden gelir. Atatürk'le ilgili pek çok şey okuyorsunuz, ama en önce kendisinin yazdığı Büyük Nutuk'u okuyunuz gençler. Oradan pek çok gerçeği öğreneceksiniz. Ayrıca Kur'an'ın Türkçe"sini de okumalısınız. Böylece aldanmaz, aldatılmazsınız. Diktatörler önce kitapları yasaklamışlar ve kütüphaneleri yakmışlardır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından özel bir ilköğretim okulunun 3. sınıf öğretmeni Mustafa Aycen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Kitapların Kanatları” adlı oyun sahnelendi. Diğer yandan haftayla ilgili düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.
Tören sonunda kütüphaneden bilimsel araştırmalarda en çok yararlanan araştırmacılar ünvanını kazanan Dr. Eyüp Doyuran ve Mehmet Bezirgan'a, kütüphaneden en çok yararlanan yetişkin okurlar Nejat Doyuran ve Nihal Tekin, çocuk ve genç okurlar Aydın Kız Teknik Lisesi'nden Funda Öder, Efeler Lisesi'nden Tansu Erkun, Yunus Emre İlköğretim Okulu'ndan Mehmet Kasım Tuz, Erkem Çiftçi İlköğretim Okulu'ndan Kübra Aksu"ya hediye verildi.-iha