Her yıl 26 Mart-01 Nisan 2012 tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası, Aydın’da bu yılda değişik etkinliklerle kutlanmaya başladı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Kütüphane İl Müdürü Ahmet Kaya, Kütüphane Müdür yardımcısı Ayşen Öcalan ve kütüphaneci Salih Çelik, Ceyda Atlıhan, Deste Orlan’dan oluşan ekip Atatürk büstüne çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Vali Kerem Al’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Sayın Kerem Al, Kütüphane haftasının hayırlı uğurlu olmasını diledi. Türkiye’de okuma alışkanlığı olan bir nesil yetiştiremediklerini ve bu konuda gayret gösterilmesi gerektiğini ifade eden Vali Kerem Al, sosyal paylaşım sitelerinin okuma alışkanlığını engellediğinin altını çizdi. Kendisinin de okumayı çok sevdiğini, daha çok güncel kitapları okuduğunu kaydeden Al, Aydın’la ilgili kitapları okumaya devam ettiğini belirtti.
Türkiye’de ortalama 200 kelime ile konuşulduğunu vurgulayan Vali Al, bunun nedeninin kitap okuma alışkanlığının kazanılmadığından ileri geldiğini belirterek, öğrencilere yönelik mesajında da kitap okumanın insanı zenginleştirdiğini sözlerine ekledi.