AYTO İlköğretim Okulu"nda şimdiye kadar hiç oluşturulmayan kütüphanenin, okula kazandırılması için kollarını sıvayan AYTO Okul Aile Birliği üyeleri, Sevgi Yolu"nda bir kermes düzenleyerek kütüphanenin yapılması için gerekli olan paranın toplanması için ilk kıvılcımı yakmış oldu. Yapımına yavaş yavaş başlanılan kütüphane için kermes ve değişik etkinliklerle destek arayışlarını sürdürmekte kararlı olan öğrenci velileri, önemli bir bütçe gerektiren kütüphane için hayırseverlerden katkı bekliyor.
Düzenledikleri kermes hakkında bilgiler veren Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Canan Yürüyen, okullarında şimdiye kadar hiç kütüphane bulunmadığına işaret ederek, “Okul Aile Birliği üyeleri olarak okulumuza bir kütüphane kazandırmak için çalışmalara başladık. İlk önce bir yer tespit yaptık ve şuan orada yavaş yavaş tadilat çalışmalarına başlandı. Planladığımız modern kütüphaneyi okulumuza ve öğrencilerimize kazandırmak için yaklaşık 15-20 bin TL gibi bir bütçeye ihtiyacımız var. Çünkü ne en ufak bir malzememiz nede kitabımız var” dedi.
Okula bir kütüphane kazandırıncaya kadar çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Yürüyen, “Okulumuza iyi bir kütüphane kazandırmak istiyoruz. Düzenli okuma salonu olan, çocukların bilgisayarla bilgiye ulaşabilecekleri ve barkot sisteminin uygulanacağı modern bir kütüphane planlıyoruz. Bunun içinde çok çalışıp, iyi bir bütçe oluşturmak zorundayız. Bugün buradan başlattığımız etkinliklerimizi 10 Ocak"ta okul çayı ve 19 Ocak"ta da ikinci bir kermes ile birlikte sürdürmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde de kermes ve çeşitli etkinlikleriz olacak” diye konuştu.