Coca Cola şirketinin Ramazan ayı boyunca içecek kutuları üstüne ay yıldız sembolü yerleştireceğini açıklaması tartışma yarattı.
Hürriyet gazetesinden KASIM CİNDEMİR yazıyor:

ABD basınında yer alan bir habere göre, merkezi ABD"nin Atlanta şehrinde bulunan Coca Cola, bir paketleme firmasıyla anlaştı.

Küreselleşen dünyada, İslam dininin gerçek değerlerini yansıtan Ramazan ayını resmen tanıdığını iki yıl önce duyuran şirket, bu yıl da, "ulusların arasında köprü inşa etmek ve diyaloğa katkıda bulunmak" amacıyla böyle bir jest yapma kararı aldığını açıkladı.

Türkiye, Fas, Suudi Arabistan, Endonezya ve Pakistan dahil en az 11 Müslüman ülkenin bayrağında yer alan ay ve yıldız İslami bir sembol olarak kabul ediliyor.

Coca Cola"nın Hıristiyan ve Yahudi bayramlarındaki dini sembollere içecek kutularında yer vermediği ve sadece Noel Baba"nın "laik" bir görüntüsünün kullanıldığı yönünde eleştiriler gelmeye başladı.

Bu konuda Coca Cola"ya yöneltilen soruların cevapsız kaldığı kaydedildi.

Coca Cola"nın, Müslüman çalışanları için kafeteryalarında helal et bulundurmak ve namaz için özel odalar oluşturmak gibi uygulamaları da var.