Kuşadası esnafı, ''Kuşadası Liman Platformu'' adı altında bir araya gelen sivil toplum örgütlerince liman işletmesi aleyhine düzenlenen gösterilere karşı protesto eylemi yaptı. 
     Kuşadası Limanı önünde bir araya gelen esnaf grubu, ''Kuşadası Liman Platformu''nun siyasi beklentilerle hareket ettiğini, platformun eylemleriyle ''esnafın ekmeği ile oynandığını''ileri sürdü. 
     Grup adına açıklama yapan Muzaffer Büyükfidan, Kuşadası Limanı üzerinden yürütülen tartışmaların esnafa büyük darbe vurduğunu savunarak, şunları söyledi: 
     ''Bizlerin hakkını savundukları iddiası ile kurulan liman platformunun amacı ve gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Kuşadası esnafının yüzde 80'i limandan ekmeğini kazanmaktadır. Bizler için limanı kimin işlettiğinin önemi yoktur. Önemli olan limanın varlığı ve işlevselliğidir. Bugün işletici firma yatırım yapmak isterken engellenmeye çalışılıyor. Bu durum limanın sezon içindeki hatta gelecek sezonlardaki potansiyeline büyük darbe vuruyor. Liman platformuna ve eylemlerine artık dur diyoruz.'' 
     Bu arada Kuşadası Ticaret Odası (KUTO), Kuşadası Liman Platformu'ndan ayrıldı. 
     Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, oda meclis toplantısında yaptığı konuşmada, platformun yapıcı bir tavır sergilememesi nedeniyle platform üyeliğinden ayrıldıklarını ve yapılacak hiçbir eylemde destek de bulunmayacaklarını belirtti.