Kuşadası Ticaret Odası"nın yeni hizmet binasında gerçekleştirilen protokol imzalama töreninden önce kokteyl verildi. Kokteyle aralarında Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı, KUTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin de bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Kokteylin ardından gerçekleştirilen imza töreninde, Kredi Protokolü, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile Türkiye İş Bankası Ticari Satış Direktörü Ender Gülşen ve Kuşadası Çarşı Şubesi Müdürü Arzu Dinçer tarafından imzalandı. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, törende yaptığı konuşmada ekonomik krizin etkilerinin hissedildiği bu dönemde İş Bankası ile imzalanan protokolün özel şartlar taşıdığını ve bu açıdan büyük anlam ifade ettiğini söyledi. Türkiye İş Bankası Ticari Satış Direktörü Ender Gülşen ise kredi ve nakit yönetimi alanında yeni adımlar attıklarını belirterek, Kuşadası"nın ekonomik gelişimini her zaman desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
Kuşadası Ticaret Odası ile İş Bankası arasında imzalanan kredi protokolu kapsamında, KUTO üyesi firmaların muhtelif finansman ve nakit yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak amacı taşıyor. Üyelere, taksit ödemeli TL krediler, Küçük İşletmeler Orta ve Uzun Vadeli Yatırım Kredisi, Küçük İşletmeler İhracat Döviz Kredisi, Küçük İşletmeler Faturalı Alışveriş Kredisi, İşyeri Kredisi ve Ticari Taşıt Kredisi gibi çeşitli kredi imkanları uygun ve özel şartlarda sunuluyor.