Şiirlerin okunduğu kutlamalarda, çuval içinde hedefe varma yarışması kutlamalarda ilginç anların yaşanmasına neden oldu.
Aytepe Mesire alanında düzenlenen Hıdrellez kutlamalarına Vali Yardımcısı Halis Peker, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Kılıç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan törende Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hıdrellezin yazın müjdecisi, dileklerin, isteklerin yerine getirildiği gün olarak kutlandığını söyledi. Türk Kültüründe bütün bayramların birlik, beraberlik, barış ve huzur içinde olunması gereken günler olduğunu kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Bu kadar yapıcı ve güzel bayramların olduğu bir başka ülke yoktur. Tarihler boyu yaşatılarak günümüze kadar süre gelen bu bayramların bizlere verdiği mesajları iyi algılayıp gelecek nesillere de aynı güzellikte taşımamız gerekiyor. Bu düşünceyle tüm katılımcıların Hıdrellez Bayramını kutlar, bu günün başta kentimiz olmak üzere ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim” şeklinde konuştu.
Törende konuşmaların ardından şiirler okunup, halkoyunu gösterileri sunuldu. Tören düzenlenen kaşıkta yumurta taşıma, çuval içerisinde hedefe varma ve urgan yarışmasıyla sona erdi. Renkli görüntülere sahne olan yarışmalar sırasında, yarışmacıların ilginç halleri izleyenleri eğlenceli bir gün geçirmelerine neden oldu. iha