15 Nisan tarihinde yapılan genel kurulunda Belediye Başkanı M.Esat Altungün"ün mütevelli heyeti Başkanı seçen Kuşadası Tanıtma Vakfı"nın (KUTAV), seçim sonrasında isimleri belirlenen yeni yönetim kurulu üyeleri Belediye Encümen Salonunda ilk toplantısını gerçekleştirdi. Görev dağılımının yapıldığı toplantıda ayrıca, Kuşadası"nın uluslararası pazarlarda tanıtımıyla ilgili planlama yapılması ile vakıf tüzüğünün değiştirilmesi konuları ele alındı.
İlk olarak yeni yönetim kurulu seçimi yapıldı. Başkanlığını M.Esat Altungün"ün yaptığı KUTAV"ın yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Başkan Yardımcısı Serdar akdoğan (Kuşadası Ticaret Odası Başkanı), Sayman Bülent İlbahar (TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı), asil üyeler Halit Şakar (Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı), Hüsnü Uçar (Sealight Otel sahibi) seçildiler. Yedek üyeliklere ise Özkal Yüksel (Güzelçamlı Belediye Başkanı), Tuncay Uysal (Davutlar Belediye Başkanı), Gürhan Hurda (Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı) ve Tacettin Özden (Kuşadası Belediye Meclis Üyesi ve Korumar Otel Genel Müdürü) seçildiler.
Denetim kurulu asil üyeliklerine Naile Göçen Çukurova (Kuşadası Belediye Meclisi Üyesi ve Pine Bay Otel sahibi), Yrd. Doç. Dr. Osman Çolakoğlu (ADÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü), Dr. Bilgehan Algan getirilirken, yedek üyeler şu isimlerden oluştu: Cenk Cengiz, Ramazan Duymaz, Alper Gültekin.
Genel Sekreterlik görevine oybirliği ile Murat Saraç"ın seçildiği toplantıda KUTAV"ın faaliyetlerini ve sekreteryasını geçici süre için TÜRSAB binası içersinde kendisine ayrılacak bölümde sürdürmesi kararlaştırıldı. Feridun Uzun muhasebe görevini üstlenirken, hukuk konularında Kuşadası Ticaret Odası ve Kuşadası Belediyesi avukatlarından destek alınması karara bağlandı.
Yapılan değerlendirmeler doğrultusunda genel sekreter Murat Saraç"ın ayrıntılı bir rapor hazırlayarak Kuşadası"nın 2009-2010 tanıtımıyla ilgili bilgilendirmeleri yapması, tüzük değişikliği için gerekli çalışmaların başlatılması, kanunen gerekli olan mal beyanlarının hazırlanması ve toplantı tutanakları ile karar defterinin bir örneğinin Aydın Vakıflar Müdürlüğüne gönderilmesine karar verildi.
Toplantı sonunda bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı ve KUTAV Başkanı M. Esat Altungün, bir turizm kenti olan Kuşadası için tanıtımın büyük önem taşıdığını vurgulayarak, sırf tanıtım amacıyla kurulan KUTAV"ın bugüne dek işlevini tam olarak yerine getirmediğini söyledi. Bundan böyle tüm tanıtım çalışmalarının KUTAV üzerinden yürütüleceğini kaydeden Altungün, “KUTAV"da gerçekleştirdiğimiz zihniyet değişimiyle uluslararası alanda Kuşadası"nın etkin tanıtımını sağlayacağız. Seçim öncesi verdiğimiz tanıtım için her yıl 1 milyon avro sözümüzü tutacağız. Kuşadası"nı yeniden turizmin parlayan yıldızı yapmak için gece gündüz çalışacağız” dedi.