Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (Esam)'nin 24. genel kurulu yapıldı. Yapılan toplantı neticesinde Genel Başkanlığa yeniden Recai Kutan, Genel Sekreterliğe ise Prof. Dr. Arif Ersoy seçildiler.

Karabük Eski Milletvekili Hayrettin Dilekcan'ın Divan Başkanlığına, A. Recai Tekin ile Yılmaz Balçın'ın ise Divan Üyeliklerine seçildiği kongrede bir konuşma yapan Saadet Partisi Eski Genel Başkanı ve Esam Genel Başkanı Recai Kutan, Esam'ın kuruluşunu anlattı.

Esam'ın Türkiye'de kurulan ilk strateji üretme merkezlerinden birisi olduğunu bildiren Kutan, ülkemizin iktisadi ve sosyal gelişmesine katkıda bulunan birçok araştırmalar yaptıklarını, stratejiler geliştirerek milli sorunlar ürettiklerini belirtti.

Esam üyeleri arasında iki cumhurbaşkanı, üç başbakan ile çok sayıda bakan ve siyasetçi çıktığını söyleyen Kutan, Türkiye'nin son 40 yıllık siyasi gidişatında aktif rol alan birçok üst düzey yöneticinin Esam vasıtasıyla ülkemizin gelişmesine katkıda bulunduğunu dile getirdi.

"Esam D-8 Teşkilatı'nın kuruluş hazırlıklarında aktif rol oynamıştır"

"Esam'ın en önemli çalışmaları arasında Yeni Bir Dünya Düzeni'nin kurulmasına ve D-8 teşkilatının kurulmasına ilişkin çalışmalar olduğunu belirten Kutan, şunları söyledi: "Esam, 1970'li yıllarda Türkiye'nin Avrupa Ortak Pazar ile ilişkilerini değerlendiren çalışmalar yaptı. Türkiye'de organize sanayi bölgelerinin kurulması ve ağır sanayi hamlesinin başlatılması stratejilerini geliştirdi. 1980'li yıllarda yeniden yapılanma modeli olarak "Adil Düzen" çalışmalarını sürdürdü. 1990'lı yılların başından beri Esam, ırkçı ve tekelci emperyalizmin kurduğu, yönlendirdiği ve denetlediği mevcut dünya düzeninin yerine hak ve adalet merkezli Yeni Bir Dünya Düzeni'nin kurulması ile ilgili çalışmalar yapmakta ve toplantılar düzenlemektedir. Bu çerçevede Esam, D-8 Teşkilatı'nın kuruluş hazırlıklarında aktif rol oynamıştır."

Yapılan seçim sonucunda Esam Genel Başkanlığı'na Recai Kutan seçilirken, Genel Sekreterliğe ise Prof. Dr. Arif Ersoy getirildi. Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Prof.Dr. Latif Öztek, Mehmet Altınöz, Ömer Vehbi Hatipoğlu, Atıf Özbey, Nevzat Argun, Dr. Sedat Çelikdoğan, Bahri Zengin, A. Fevzi İnceöz, Mehmet Selim Bağlı, Temel Karamollaoğlu, Doç.Dr. Ali Çoban, Yılmaz Balçın, A. Recai Tekin seçilirken, Denetleme Kurulu Asil Üyeliklerine ise; Ertan Yülek, Mustafa Kamalak, İlhan Sungur, Mirzahan Hizal, Zafer Demircan seçildiler. (Milli Gazete)