Saadet Partisi (SP) eski Genel Başkanı Recai Kutan'ın 74 yaşındaki eşi Mebrure Kutan, bir süredir kanser tedavisi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.
Yardımsever ve mütevazı kişiliğiyle tanınan Mebrure Hanım, eşi Recai Kutan'ın en zor günlerinde yanında oldu. Özellikle 12 Eylül darbesinde Kirazlıdere'de tutuklu bulunduğu dönemde eşine en büyük desteği veren Mebrure Hanım, metanetli kişiliği ile çocuklarına ve ailesine sahip çıktı. 55 yıllık evliliklerinde örnek bir eş olan Mebrure Hanım ile Recai Kutan'ın, 3 çocukları bulunuyor.

ERDOĞAN VE GÜL'DEN TAZİYE

Kutan, taziyeleri öğleden sonra Beysukent'teki evinde kabul etti. Taziye ziyaretleri sırasında üzüntülerini dile getiren Kutan eşinin vefatını 'Allah'ın takdiri' diyerek metanetle karşıladı. Milli Görüş camiasının manevi lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile SP Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Kutan'a taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dilediler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, telefonla aradığı Kutan'a üzüntüsü bildirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da, Recai Kutan'a taziye ziyaretinde bulundu. Erdoğan, Kutan'ın Beysukent'teki evine eşi ile birlikte giderek başsağlığı diledi. Erdoğan'ın ziyareti 30 dakika sürdü.

Öğleden sonra Kutan'ın evine gelen başta hükümet kanadından olmak üzere siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları, Milli Görüş camiasının önde gelen isimleri ve çok sayıda vatandaş, başsağlığı dileklerini ilettiler. Mebrure Hanım, bugün Karşıyaka Mezarlığı Camisi'nde cuma namazından ardından kılınacak cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

Hapisten mektup

15 Ekim 1980'de Milli Selamet Partisi yöneticisi olarak gözaltına alınan Kutan, Kirazlıdere tutukevinde kaldığı 9.5 ay boyunca ailesiyle haftada sadece 10 dakika görüşebildi. Kutan, eşine gönderdiği mektupta şöyle seslendi: “Mebrure Hanım öyle gevşemek, demoralize olup, canı sakılıp yatağa girmek yok. Kendinizi salıp koyvermeyin. Kâbe tavaf edilirken 'hervele' yapılır. Yanı canlı ve çalımlı yürünür. Mebrure Hanım senden 'hervele' yapmanı istiyorum.”/yeni şafak