Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. Son olarak kentte 3,9 büyüklüğündeki deprem paniğe yol açtı.
 
Bölgeden yayına bağlanarak son durumu bildiren CNNTÜRK muhabiri de artçı sarsıntıya canlı yayında yakalandı.
 
Çevredekilerin paniği görüntülere böyle yansıdı.
 
KÜTAHYA VE ÇEVRESİ 80 KEZ DAHA SALLANDI
 
Kütahya’da dün gece 23.15’te yaşanan 5.9 şiddetindeki depremin ardından Kütahya il merkezi, ilçeleri ve çevresinde ardı ardına 80 sarsıntı daha yaşandı. Son olarak 10.22’de 3.4 şiddetinde bir artçı sarsıntı tespit edilirken, gece boyunca sarsıntıların şiddeti 4.6’ya kadar çıktı.
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi tarafından kaydedilen son deprem değerlerine göre Kütahya ve çevresi gece boyunca sallanmaya devam etti. Dün akşam 23.15’te merkez üssü Simav’da yaşanan 5.9 şiddetindeki depremin ardından kısa aralıklarla artçı sarsıntılar devam etti. Artçı sarsıntılar sabah 10.22’ye kadar sürerken kimi zaman şiddeti 4.5’e çıkan 80 sarsıntı yaşandı.
 
İki kişinin yaşamını yitirdiği 79 kişinin ise yaralandığı 5.9’luk depremin ardından Kütahya’nın Simav ilçesinde 1-2 dakikalık aralıklarla 4 artçı sarsıntı yaşandı. Ardından bir deprem haberi de Ege’deki komşu ülke Yunanistan’dan geldi. Saat 23.38’de Yunanistan 4.6 şiddetinde sallandı.
 
Simav ilçesinin merkez üssü olduğu deprem diğer bölgelerde ve illerde de hissedilirken, artçı sarsıntılar daha çok Kütahya’nın ilçeleri ve çevre illerde tespit edildi. Şaphane, Pazarlar ve Hisarcık ilçeleri şiddeti 2.7 ile 3.6 arasında değişen artçı sarsıntılarla gece boyu sallandı. Kütahya’nın yanı sıra Manisa’nın Gördes ilçesi ve Akdeniz’de de artçı sarsıntılar hissedildi. Depremin merkez üssü Simav’da 5.9’luk depremin ardından en yüksek şiddetli artçı sarsıntı gece 03.58’de 4.5 şiddeti ile kaydedildi.