Geçen yılın sonlarında Türkler ve Araplar hakkındaki sözleri nedeniyle büyük tepki toplayan ve Sosyal Demokrat Parti'deki (SPD) üyeliği tehlikeye giren Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi 65 yaşındaki Thilo Sarrazin, "Yardım alanlar, soğuk suyla yıkansın. Zaten soğuk duş almak sağlıklı. Sıcak suyla yıkanan hayatta zaten başarılı olamamıştır" dedi.

Sarrazin, geçen yıl ''Lettre International'' adlı kültür dergisine verdiği röportajda, Berlin'in birçok sorununun kökeninde göçmenlerin olduğunu öne sürerken, “Yanlış politikalardan dolayı sayıları artan bu kentteki Türk ve Arapların büyük çoğunluğunun manavlıktan başka üretim işlevi yok'' sözleri büyük tepki topladı.

Sarrazin, ayrıca Almanya"daki Türk ve Arap göçmenleri, ''Devletten geçinen, bu devlete karşı çıkan, çocuklarının meslekleri için yeterince ilgilenmeyen ve sürekli başörtülü yeni küçük kızlar üreten" bir grup olarak nitelendirdi. Yüksek eğitimlilerin dışında Almanya'ya yabancıların gelmesine ve göçmenlere sosyal yardım verilmesine de karşı çıkan Sarrazin, Süddeutsche Zeitung gazetesine yine konuştu. Sarrazin, devletten aldıkları sosyal yardımlarla geçinenlerin tasarruf için soğuk suyla yıkanmasını istedi.

Bild gazetesi Sarrazin"in kullandığı son sözlerin de tepki topladığını vurguladı.

Milliyet