Söke Belediye Meclis Salonunda yapılan KUŞATAK Belediyeler Birliği Meclis toplantısına Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngün, Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, Sazlı Belediye Başkanı A.Müttalip Demir, Belediyelerin KUŞATAK’ta görevli yönetici ve personeli katıldı.
Gerçekleşen meclis toplantısında KUŞATAK entegre katı atık yönetimi fizibilite çalışması ve sonuçları görüşüldü. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde hizmet veren teknoloji firması İO çevre firması tarafından yapılan analiz çalışması ile ilgili sunumu şirket görevlisi ve İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erden Gürgün yaptı. KUŞATAK entegre katı atık yönetimi ile ilgili olarak 3 aylık bir çalışmanın sonunda çok detaylı bir analiz raporu çıkardıklarını belirten Prof. Dr. Erden Gürgün; “Katı atık depolama tesislerini hayata geçiren KUŞATAK Belediyeler Birliği (Söke-Kuşadası ve beldeler) Türkiye’den birçok belediyeden çok önde ve örnek” dedi.
BAŞKAN ÖZEKMEKÇİ; SÖKE’NİN KUŞATAK’TAN AYRILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL
Kendi Katı Atık Toplama ve İşleme Entegre Tesis Projesi için harekete geçen Söke Belediyesi’nin projesi geçtiğimiz Nisan ayı içinde ihaleye çıkmıştı. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nden alınan onay sonrasında şu an Danıştay’da olan Proje’nin Bakanlık’tan da gerekli onayı almasına kesin gözüyle bakılıyor. 2012’nin ilk aylarında sözleşme aşamasına gelecek olan Söke Katı Atık Toplama ve İşleme Entegre Tesis Projesi’nin hayata geçmesi ile ilgili KUŞATAK toplantısında kısa bir bilgi veren Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Bizim bu projeyi hayata geçirmemiz KUŞATAK’tan ayrılacağımız anlamını taşımıyor” dedi. Katı Atık entegre tesisi ve katı atıkların işletilmesi ile ilgili aşamaları hayata geçirmekte prosedürler gereği KUŞATAK’ın ağır kalmasının Söke’nin kendi projesini hayata geçirmesinde etkili oldu diyen Başkan Özekmekçi, projenin Söke Belediyesi’nin katı atık yönetiminde maliyetlerini düşürecek olmasının da etkili olduğunu ifade etti.
GÜNDEMDEKİ DİĞER MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ
KUŞATAK Belediyeler Birliği’nin 2011 yılı son meclis toplantısında gündemde yer alan diğer maddeler görüşüldü. Meclisin gündeminde sözleşmeli personelin çalışma sürelerinin uzatılması, birlik çalışan ve personelinin ücret artışları gibi maddeler yer aldı.