Ortaca Ahmet Ateş Stadında oynanan karşılaşmanın 2. yarısında Ortaca Belediyespor, Fatih Çelebi’nin 72. dakikada attığı golle sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.
13 takımlı BAL liginde 7 puanla 12. sırada yer alan Ortaca, bu sonuç ile puanını 10’a yükselterek, ligte tutunma umutlarını güçlendirdi.
BAL 10. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Muğlaspor'un ateşli taraftar grubu 48 Gençliğinde, Ortaca'ya destek için maça gelmesi ile Ortaca Belediyespor tribünlerinin hareketlendiği gözlendi.
Karşılaşmanın ilk yarısında taraftarınında desteği ile ard arda ataklar geliştiren Ortaca Belediyespor, aradığı golü bulamadı. Kuşadasıspor ise geliştirdiği kontra ataklar ile maçın ilk çeyreğinde etkili olmasına rağmen, rakibinin baskılı futbolununda etkisi ile oyunu kendi sahasında kabul etti. Pozisyon açısından kısır geçen ilk yarı sonunda her iki takımda soyunma odasına 0-0’lık beraberlik ile gitti.
Karşılaşmanın 2. yarısında, ligte kalmak için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Ortaca Beledispor geliştirdiği üst üste ataklar ile etkili oldu. Üstüne gelen rakibinin savunmada bıraktığı açıkları değerlendirmek isteyen Kuşadısıspor ise geliştirdği kontra ataklarla gol aradı. Kuşadasıspor’un ağlara giden 2 topu ofsayt gerekçesi ile gol olarak sayılmazken, Ortaca Beledispor maç boyunca üst üste geliştirdiği ataklar ile aradığı golü 72. dakikada 95 numaralı oyuncusu Fatih Çelebi ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına gönderilen topu önünde bulan genç oyuncu Fatih, meşin yuvarlağı ağlara göndererek, Ortaca Beledispor tribünlerini ayağa kaldırdı. Skor üstünlüğünü elde eden Ortaca, savunmaya çekilirken, Kuşadasıspor’un beraberlik arayışlarının sonuçsuz kalması ile Ortaca Belediyespor sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.
‘ORTACA TARAFTARININDA DESTEĞİ İLE LİGDE KALMAYI BAŞARACAK’
Kendileri için ligin yeni başladığını belirten Ortaca Belediyespor Teknik Direktörü Göksel Özdemir, önlerinde 11 maçlık zorlu bir periyot olduğunun altını çizdi.
Özdemir; ’2. yarının en fazla puan toplayan takımı olmak istiyoruz. Maçı hep avucumuzun içinde tutumak istedik. Kazanamıyorsan, kaybetme stratejisi ile oynadık. Bugün herşey istediğimiz gibi gitti. Tek gollede olsa kazanmış olmamız ligte kalmak için çok önemli, futbolcularımı kutluyorum’ diye konuştu.
Taraftar desteğinin önemine dikkat çeken Özdemir, ’Taraftarımızın desteği gayet iyiydi. Hem Ortacalılara, hemde Muğla’dan gelen taraftarların hepsine çok teşekkür ediyorum. Ortacaspor, taraftarınında desteği ile bu ligde kalmayı başaracak’ dedi.
ORTACA BELEDİYESPOR: Gökhan Yılmaz, Emre Kuncak, Sercan Sakarsu, Mufayir Tekin, İdris Yalçın, Mert Mustafa Kabaş, Patrick Kamging Joseph, Yusuf Çelik, Semihcan Arslan, Fatih Çelebi, Mohammed Sumaıla
YEDEKLER: Cihan Atak, Emrah Görkem Alp, Gökhan Karakum, Deniz Yumurtacı, Mehmet Davulcu, Mustafa Uğurcan Sarı, Gökhan Kabayel
KUŞADASI: Emin Akmeşe, Mehmet Bozcan, Alim Emiroğlu, Bassırou Ndiaye, Kaan Bartu, Metin Şengül, Emrah Sansar, Devran Dirik, Egehan Doğandemir, Joao De Carvalho, Ekrem Solak
YEDEKLER: Mahmutcan Akın, Hüseyin Barış Yarar, İsmet Gökseloğlu, Mustafa Ekin, Burak Kaya, Şahin Öymen
STAD: Ortaca Ahmet Ateş
GOL: Fatih Çelebi (72. Dk.)