Kongre Vadisi inşaatında inceleme yapan TÜRSAB Genel Başkanı ve KOMER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı ve KOMER Yönetim Kurulu Üyesi M. Esat Altungün ile yönetim kurulu üyeleri daha sonra toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Kongre Vadisi içerisinde 5 yıldızlı otel yapılabilmesi için Pine Bay grubu ile görüşme gerçekleştirdi. Pine Bay adına Naile Göçen Çukurova ile yapılan görüşmede, ünlü bir marka otelin Kuşadası’na getirilmesi için çalışmaların hızlandırılmasına karar verildi.

- BAŞARAN ULUSOY, “ AVRUPA’NIN EN BÜYÜK KONGRE MERKEZİ “

Toplantıda konuşan KOMER Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Avrupa'nın en büyük kongre vadisi olacak projenin Kuşadası ve Ege Bölgesi'nin kaderini değiştireceğini söyledi. İnşaatın hızla devam ettiğini ve montaj aşamasına geldiğini kaydeden Başaran Ulusoy, “ İlk bölümü 90 gün içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. 1 Kasım ile 10 Kasım arasında da açılışı yapmayı planlıyoruz. Ayrıca, kongre alanı içerisinde 5 yıldızlı bir tesis kurmak için görüşmelerimiz son aşamada. Bu sayede marka bir otel Kuşadası’na gelmiş olacak. Burası; Türkiye'de kongre vadisi olarak baştan planlanan ilk tesis. Tamamlandığında turizme çok büyük katkısı olacak. Sayın Başbakanımızın ve Bakanımız yakından takip ettiği ve büyük destek verdiği bir projedir burası. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum “ dedi.

- BAŞKAN ALTUNGÜN, “ KUŞADASI YENİDEN İVME KAZANACAK”

Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise 1 milyon 100 bin metrekare alanda kurulacak olan Kongre Vadisi projesinin Kongre Sarayı, Civilarium, 5 yıldızlı Resort Otel ile Safari ve Kuğulu Park'tan oluştuğunu söyledi. Yaklaşık 50 bin metrekarelik alanda kongre ve sergi imkanı sağlayacak Kongre Sarayı projesinin inşaatının montaj aşamasında olduğunu ve 90 gün içinde tamamlanacağını ifade eden Başkan Altungün, 50 bin metrekareye yakın kapalı alanı olan ve 10 bin kişiye yakın çeşitli ünitelerde oturma kapasitesine sahip bulunan Kongre Sarayı'nın pazarlanmaya başlandığını ve Kasım ayı başında hizmete girmesinin planlandığını söyledi. Aynı zamanda KOMER yönetim kurulu üyesi de olan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün Kongre Sarayının 3 bin 415 kişilik oditoryum, bin 915 kişilik kongre salonu, 830 kişilik konferans salonu, 20 adet çeşitli kapasitede toplantı salonları, 2 adet sinema salonu, fuar ve sergi alanları, özel yemek salonları, kafeterya, bar, banket salonu, çevirmen odaları ve simultane odaları ve otopark gibi ünitelerden oluşacağını söyledi. Belediye Başkanı Altungün, kongre merkezinin açılmasıyla yeniden yapılanma sürecinde olan Kuşadası’nın daha da büyük ivme kazanacağını belirterek, katkı sağlayan tüm kesimlere teşekkür ederek, “ Hizmete girdiği andan itibaren, kongre vadisinin Kuşadası ve Türk turizmine büyük katkıları olacak “ dedi.

- PROJESİNİN TOPLAM MALİYETİ 250 MİLYON YTL'Yİ AŞIYOR

Otel, sosyal tesisler, villalar, safari park gibi farklı bölümlerin yer alacağı Kongre Vadisi projesinin sadece ilk bölümünü oluşturan Kongre Merkezi'nin birinci kısmı 35 milyon YTL'ye mal olacak. Kuşadası turizmini canlandırması ve büyük bir ekonomik potansiyel yaratması hedeflenen KOMER'in inşaata halen devam ediyor. 1-10 Kasım tarihleri arasında ilk bölümü oluşturan Kongre Merkezinin inşaatı tamamlanacak. İkinci bölümde ise sosyal tesisler, yemek üniteleri, amfitiyatro ve villalar, üçüncü bölümde 600 odalı otel, dördüncü bölümde de safari park yer alıyor. Projenin toplam maliyeti 250 milyon YTL'yi aşıyor. Kuşadası Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği Şirketi (UKTAŞ), Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, LİMAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Peninsula Turizm'in sahibi Tevfik Bağcı ve bazı turistik tesislerin ortak olduğu Kuşadası Kongre Vadisi şirketi KOMER, Avrupa'nın en büyük kongre merkezi projesi olarak tasarlandı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png