Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan tarafından ağırlanan Domenico Romeo, İtalyan parlamentosunda vizelerin kaldırılması konusunda yoğun bir çalışma başlatıldığını açıkladı.
Avrupa Birliği ve Türkiye belediyeleri arasında yürütülen "Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında iki yıl önce Türkiye'ye geldiğini ve Kuşadası'nı yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Domenico Romeo, Sicilya ile Ege halklarının birbirlerine oldukça benzediğini söyledi. Akdeniz kültürlerinin yaşam tarzlarının birbirine çok benzediğini vurgulayan Romeo, iki bölge arasındaki ticari, ekonomik ve turizm ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için adımlar atılması, bu konuda Ticaret Odası gibi kurumların
öncülük etmeleri ve yatırımcılara yol gösterici olmaları gerektiğini söyledi.
İki ülke arasında başta turizm ve ticaret olmak üzere birçok alanda ortak projeler üretilip, karşılıklı işbirliği ile ilişkilerin daha ileri düzeye ulaşabileceğine inandığını kaydeden Romeo, şunları söyledi:
"İki ülke arasında kardeş şehir ilişkilerinin de geliştirilmesi için çaba harcamalıyız. İki bölge arasında charter ve gemi seferleri başlayabilir. Sicilya buna hazır. Ayrıca İtalya Parlamentosunda 120 kişilik bir milletvekili grubu vizelerin kaldırılması konusunda ciddi çalışmalar yapıyor."
Kuşadası'nın bir turizm kenti olduğunu vurgulayan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ise, turizm ve ticari ilişkilerin gelişmesi için vize sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi. Vizelerin en az 10 yıllık süreyle verilmesi ve vize başvurularında karşılaşılan zorlukların ortadan kaldırılması gerektiğini anlatan Serdar Akdoğan, "Ticari ve turistik ilişkilerin gelişebilmesi için karşılıklı talebin var olması lazım. Kuşadası-Sicilya destinasyonu bugüne kadar öne çıkmadı. İki bölge arasındaki
işbirliği alanlarının geliştirilmesi için Ticaret Odası olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Ziyaretin sonunda Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, İtalya Fahri Konsolosu Domenico Romeo'ya oda flamasını hediye etti.