İzmir'de saldırı hazırlığında yakalanan terör örgütü PKK üyesinin, Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de takibi altında olduğu, Kuşadası ve Didim ilçelerinde bombalı saldırı yapamayınca İzmir'e geçtiği bildirildi.

İzmir'in Hatay semtindeki hücre evinde yakalanan terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığı bildirilen Kendal D'nin, Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince mayıs ayından itibaren yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar doğrultusunda, Söke ilçesi Yenikent Mahallesi'nde ailesiyle birlikte kalan Kendal D'nin, örgütün dağ kadrosundan eğitim aldıktan sonra ilçeye döndüğü, kendisine verilen eylem planı doğrultusunda çalışmalara başladığı belirlendi.

Teröristin, Ege Bölgesi'nin önemli turizm kentlerinden Kuşadası ve Didim ilçelerinde yaz sezonunda bombalı eylem yapacağı, burada istediği eylemi yapamadığından bombalı saldırıyı gerçekleştirmek için İzmir'i hedeflediği bilgisine ulaşıldı.

Kendal D.'nin, PKK terör örgütünün simgelerinin yer aldığı bez parçasının önünde zafer işareti yaparak fotoğraf çektirdiği öğrenildi.

İzmir'de, saldırı hazırlığındaki terör örgütü PKK üyesi Kendal D, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Hatay semtindeki öğrenci görünümlü hücre evinde düzenlenen operasyonla gözaltına almış, evde yapılan aramada 10 kilogram C4 patlayıcı, bombayı infilak ettirmek için iki uzaktan kumanda, 5 elektrikli fünye, 2 kalaşnikof tüfek ile 8 el bombası ele geçirilmişti.

Emniyet yetkilileri, terör örgütü PKK'nın son dönemde İzmir'de 5 kez silahlı ve bombalı eylem hazırlığı yaptığı, örgütün kentteki bütün eylem planlarının istihbarat ve terörle mücadele polislerinin dikkati sayesinde önlendiğini bildirmişti.