Türkiye'de turizmin ilk başladığı yer olarak bilinen ve son dönemde yeniden eski günlerine dönebilmek için arayışlara giren Kuşadası'nda ilçenin tanıtımında kullanılmak amacıyla slogan yarışması düzenlendi. Kuşadası Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen “ Kuşadası Sloganını Arıyor “ başlıklı slogan yarışması büyük ilgi gördü.
Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Kuşadası Ticaret Odası tarafından düzenlenen slogan yarışmasına Kuşadalılar ve turizmciler büyük ilgi gösterdi. “ Düşünceleriniz bizim için önemlidir. Kuşadası'nın yeni sloganı için bir öneri de sizden bekliyoruz “ davetiyle Kuşadası Ticaret Odası tarafından şehrin çeşitli noktaları ile bazı işyerleri ve ilçedeki okullara yarışma için sandıklar konuldu. Yarışmaya büyük ilgi gösteren Kuşadalılar ve turizmciler ürettikleri yeni sloganları sandıklara atarak, yarışma sonucunu beklemeye başladılar. Seçiçi kurul tarafından değerlendirme yapılacak yarışmada birinci olan sloganın sahibini Kuşadası Ticaret Odası tarafından 500 bin YTL para ödülü, ikinci sloganın sahibine su parkına sezonluk giriş bileti ve sertifika, üçüncü sloganın sahibine ise su parkına iki kişilik giriş bileti ve sertifika verilecek.
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası'nın Türk turizmi için büyük önem taşıdığını belirterek, Kuşadası'nın yeni bir vizyonla tanıtımı için yeni projeler geliştirdiklerini söyledi. Tanıtımda sloganın son derece önemli olduğunu vurgulayan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “ Bu amaçla turizm haftası etkinlikleri kapsamında “ Kuşadası Sloganını Arıyor “ başlığıyla bir slogan yarışması düzenledik. Hedefimiz, Kuşadalıların turizm bilincini artırmak ve onların da Kuşadası'nın tanıtımına katılmasını sağlamak. Yoğun bir katılım oldu. Seçiçi kurulumuz kısa süre içerisinde değerlendirme yapacak. Birinci sloganın sahibine para ödülü vereceğiz ayrıca dereceye giren sloganların sahiplerini de ödüllendireceğiz. Bunun yanında, birinci olan slogan, önümüzdeki yıldan itibaren Kuşadası'nın tüm tanıtım çalışmalarında kullanılacak “ dedi.