Kuşadası aşırı sıcaklardan kavrulmaya başladı. Hava sıcaklığının 41 dereceye yükseldiği Kuşadası'nda Kuşadalılar ile yerli ve yabancı turistler plajlara, havuzlara ve su parklarına koştu.
Kuşadası merkezi ile Davutlar ve Güzelçamlı beldelerini de etki altına alan mevsim normalinin üzerindeki aşırı sıcaklar nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin bir kısmı otellerinden dışarı çıkmadı. Otellerin havuzlarında kalmayı tercih eden tatilcilerin yanı sıra otellerden çıkan turistler de plajlara ve su parklarına akın etti.
Hava sıcaklığının 41, deniz suyu sıcaklığının da 26 derece olduğu Kuşadası'nda mevsim normalleri üzerindeki sıcak hava günlük yaşamı da olumsuz yönde etkiliyor. Sıcak havadan bunalanlar serinlemek için plajlar ile havuzlar ve su parklarına koşuyor. Kuşadası'nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizi Plajı, Greeen Beach, Kuştur, ve Halk Plajları ile otellerin havuzları ve su parklarını dolduran tatilciler, güneş, deniz ve kumun tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar da mesire yerleri ve piknik alanlarında ağaçların gölgesinde sıcağın etkisinden korunmaya çalışıyor. Özellikle Güzelçamlı beldesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı, sıcak havalarda serinlemek isteyenlerin en önemli adresi konumunda.