Geçmiş yıllarda eşcinsel turistlerin sıkça ziyaret ettiği Kuşadası Limanı, bu kez nüdistleri ağırladı.
Rezervasyon olmamasına rağmen Bahama bandıralı Wind Star adlı gemi 120 nüdist, Kuşadası Limanı'na yanaştı. Gemi yolcuları hakkındaki bilgi, demir alma saatine kadar sır gibi saklandı. Tamamı Amerikalı olan ve nüdist bir kulübün üyeleri oldukları öğrenilen turistler, Kuşadası ve Efes ziyaretlerinde elbise giydi.
Edinilen bilgiye göre, yolcuların tümü gemide çırılçıplak gezmeyi tercih etti. Tüm aktivitelere de çıplak katılan turistlerin bulunduğu Wind Star adlı gemide, sadece personelin giysili olduğu öğrenildi. Bahama bandıralı Wind Star gemisinin mürettebatı, yolcuların çıplak olmasının bir sorun oluşuturmadığını belirterek, "Bize bu turun özel bir kulübün üyelerinin katılacağı, çok özel bir tur olduğu söylendi. Tura başladığımız ilk gün yolcuları garipsedik. Gemide giyinik sadece personel olarak bizler vardık.
Sonraları ise biz de alıştık. Restoranda, discoda, güneşlenirken hep çırılçıplak olmayı tercih ediyorlar. Kimse kimseyi rahatsız etmiyor" dedi.
Gemilerine döndükten sonra yolcuların özel durumuyla ilgili açıklama yapılması nedeniyle nüdist yolcular görüntülenemedi. Wind Star isimli gemi, akşam saatlerinde Kuşadası'nı terk etti.