Göreve geldiği andan itibaren Kuşadası'nın tanıtımına büyük önem veren ve geçen yıl Kuşadası'nın yurtiçi ve yurtdışında etkin şekilde tanıtılması için büyük çaba harcayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün başlattığı tanıtım atağı bu yıl da devam ediyor. Geçtiğimiz yıl başarıyla sonuçlanan yurtdışındaki tanıtım atağının bu yılki ilk durağı İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayan World Travel Market(WTM) Londra Turizm Fuarı oldu.
Avrupa'nın en ilgi çeken turizm fuarlarından biri olan İngiltere'nin başkeni Londra'daki WTM turizm fuarına bugün başladı. Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi ve Kültür-Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç tarafından temsil edilen Kuşadası Belediyesi'nin standını ilk olarak Aydın Valisi Kerem Al, daha sonra da Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ziyaret etti. Aydın Valisi Keram Al, Kuşadası'nın ve Aydın bölgesinin tanıtımına büyük önem verdiklerini belirterek, "Kuşadası bu
yol çok başarılı bir turizm sezonu geçirdi. Bunun devam etmesi için tanıtım çalışmaları büyük önem taşıyor. Londra fuarı ile tanıtım çalışmalarının startı verildi" dedi.
Bu arada, Kuşadası Belediyesi'nin tanıtım çalışmalarına Belediye Meclis üyeleri Tacettin Özden ve Naile Göçen Çukurova, Peninsula Turizmin sahibi Tevfik Bağcı, Diana Turizm'in sahibi Hasan Tonbul, Nova Oteller Grubu Yönetim Kurul Başkanı İlhan Açıkgöz, Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Fazlılar, Sürmeli Otel Genel Müdürü Sadun Alp ve İmbat Otel ile Grand Blue Sky Genel Müdürü Emin Berk ile çok sayıda otel ve seyehat acentesi sahibi katıldı.
Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kuşadası'nın tanıtım çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, "Tanıtım çalışmalarına Londra fuarı ile birlikte start verdik. Fuarın ilk gününde son derece başarılı çalışmalar ve görüşmeler yaptık. Londra fuarı turizm sektörü açısından büyük önem taşıyor. Tüm çalışmalar planladığımız gibi ve yolunda gidiyor. Tanıtım çalışmalarımız kış sezonu boyunca devam edecek. Londra fuarından sonra
tanıtım etkinliklerimiz başta Berlin, Utrecht, Moskova, Bükreş, Milano, Miami, Dublin, Üsküp, Minsk ve Sofya olmak üzere diğer yurtdışı fuarlar ile İzmir ve İstanbul'daki yurt içi fuarlarda da devam edecek" dedi.