Avrupa'nın en büyük Kruvaziyer ve Nehir turizmi fuarı olan Seatrade Europe Almanya’nın Hamburg şehrindeki Messe Kongre ve etkinlik merkezinde kapılarını bir kez daha kruvaziyer turizminin profesyonellerine açtı. 3 gün süren fuara Kuşadası Belediyesi Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ile birlikte katılan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 3 gün boyunca sektörün profesyonelleri bir araya gelerek sektörle ilgili değerlendirmeler ve çalışmalar gerçekleştirdi. 250'den fazla firma ve 4000 civarında katılımcının yer aldığı Avrupa’nın en büyük kruvaziyer fuarı, son dönemde kruvaziyer turizmindeki hızlı gelişmeler ve gelecek dönemde ortaya çıkacak yeni pazarların ve piyasa analizlerinin yapılabilmesi açısından büyük önem taşıyor.
Fuarı değerlendiren Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, " Kuşadası Türkiye'nin en önemli kruvaziyer limanı olma özelliğine sahip ve çevresindeki tarihi ve kültürel değerler nedeniyle konuklara benzersiz seçenekler sunuyor. Yaptığımız görüşmelerde yılda 700'e yakın gemiyi ağırladığımızı söylediğimizde sektördekilerin hayranlık ve imrenme ile yaklaştığını gördük, bu da Kuşadası için Kruvaziyer turizminin ne kadar önemli olduğunu anlamaya yetti. Buradan hareketle Kuşadası olarak sektördeki son derece hızlı gelişim ve yeni pazar oluşumlarını göz önünde bulundurarak Kuşadası'nın vazgeçilmezi olan Kruvaziyer turizminden Kentimizin ve Halkımızın üst seviyede pay alması için gereken çalışmaları en kısa sürede gerçekleştireceğiz" dedi.
Kuşadası'na ve Türkiye'ye Gemi ve turist getiren bir çok acenta ve firmanın yetkilileri ile biraraya gelen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, tatlı bir rekabet içerisinde oldukları İzmir'in fuardaki standını gezmeyi ve çalışmalarında başarılar dilemeyi de ihmal etmedi. Altungün, “ İzmir’in çabalarını olumlu karşılıyoruz. Ancak, Kuşadası kruvaziyer turizmin başkenti ve bu liderliği payımızı daha da artırarak sürdüreceğiz “ diye konuştu.