Kuşadası’nın İkiçeşmelik Mahallesi ile çevre yolu üzerinde 21 Ekim tarihinde meydana gelen kundaklama olaylarında iki motosiklet, bir kamyonet ve üç otomobil, 22 Ekim tarihlerinde gerçekleşen kundaklama olaylarında ise bir traktör ve iki otomobil kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silgeçlerine dolanan naylonların yakılması suretiyle kundaklanmıştı.
Kundaklama olaylarının ardından olayı araştırmaya başlayan Kuşadası Emniyeti, mobese kayıtlarını mercek altına aldı. 22 Ekim gecesi saat 04.00 sıralarında Şevki Hasırcı Meydanı yakınlarında bir kamyonet ve bir motosikletin yakılmasının ardından, zanlının olay yerinden uzaklaşırkenki görüntülerine ulaşıldı. Bunu üzerine eşgali çıkarılan zanlı, Kuşadası Polisinin eşgale uygun şahıslar üzerinde yürüttüğü çalışma sonunda olayların meydana geldiği İkiçeşmelik Mahallesindeki terk edilmiş bir inşaatta yakalandı.
Yaktığı araçların camına “yakan çılgın adam” yazan zanlı Mustafa A’ın ilk ifadesinde araçları fakir olduğu için yaktığını söylediği öğrenildi. Kendine “Çılgın adam” diyen Mustafa A’ın ifadesinde, “Benim bir arabam bile yok. Çok fakirim. Arabası olanları kıskandım. Şeytana uyup yaktım. Benin kalabalık ve fakir bir ailem var. 5 ay önce Kuşadası’na geldim. İnşaat işçisi olarak çalıştım. Ama işsiz kaldım. Sonra beş parasız kalınca, bulduğum terk edilmiş inşaatta kalmaya başladım. Parasızlıktan bıktım. Herkesin arabası var, benim yok. Ben araba istiyordum. İntikam almak için ben de önüme gelen arabayı yaktım” dedi.
İlk ifadesi alınan zanlı Mustafa A., daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 
20111025ay478552_01.jpg