Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun olduğu toplantıda,  Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy toplantıyı yarıda terk etmiş bunun üzerine Aydın Büyük Şehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve bazı kesimler tarafından eleştiri aldığı iddia edilmişti. Konu hakkında açıklama yapan Kuşadası’nın tanınmış siyasetçilerinden Ali Metin Akar, ”Kaymakam Muammer Aksoy toplantı esnasında abisinin vefat haberini aldığı için toplantıdan ayrılmak zorunda kaldı” dedi.

KAYMAKAM ABİSİNİN VEFAT HABERİNİ ALDIĞI İÇİN APAR TOPAR ÇIKTI

Konuyla ilgili açıklama yapan Ali Metin Akar, “Kaymakam kaçtı gitti gibi ifadeler kullananlar var. Ben hep şuna inanmışımdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2 tane inanılır, güvenilir meslek grubu var. Biri kaymakamlık, biri valiliktir. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy o gün abisinin vefat haberini aldığı için toplantıdan ayrılmak zorunda kaldı. Apar topar Trabzon’a gitti. Bizde dün Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyarete gittik. Kendisi de öyle söyledi. Kaymakamımız çok nitelikli, fevkalade ve tecrübeli bir kaymakamdır” dedi.

ALGI YAPMASINLAR KUŞADASI BATMIŞ DURUMDA HİZMET YOK

Ali Metin Akar, “Toplantı esnasında Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kasım Yaman Parkı’nı içerisine alan alanda (eski devlet hastanesi binası, mevcut tarım müdürlüğü, milli park şefliği, orman müdürlüğü) binaları yerine yeni bir hükümet konağı ve resmi kurum binaları yapmayı teklif etti. Özlem Çerçioğlu ise, resmi kurumların şehir dışına taşınması gerektiğini savundu. Biz buna katılmıyoruz. Kaymakam Bey’in niyeti kötü değil. 4 tane dağınık halde olan binayı tek bir bina haline getirecek. Bir sürü problemimiz var. Algı yaratmaya gerek yok. 3 yıldır Kuşadası Belediye Başkanlığı tarafından ihale edilen bir arıtma işi var. Arıtma hala hayata geçmedi. 3 yıldır Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı’nın tüm pisliği denizin içinde. Kuşadası batmış durumda. Algı yapmasınlar, olan Kuşadası’na oluyor. Kuşadası, Didim ve Söke Cumhuriyet Halk Partisi’nin elinde onun için hizmeti yaptıracak olan Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır” diyerek sözlerini tamamladı.