Kuşadası’nın Kardeş Kentlerinden Gürcistan’ın özerk Acaristan Cumhuriyeti’nin başkentiBatum Kuşadası Belediyesi’nin kardeş kentler festivalinden esinlenerek "Kardeş Kentler Gençlik Haftası" düzenledi.
Kardeş Kent temsilcilerini bir araya getirerek ortak kültürlerin paylaşımını, Kuşadası'nın tanıtımını ve turizminin gelişimini hedefleyen Kuşadası Belediyesi’nin nin bu çalışması Kardeş Kent Batum tarafından örnek alınarak bu yıl birincisi düzenlenen "Kardeş Kentler Gençlik Haftası gerçekleştirildi. Kuşadası'nı Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Kuşadası Belediyesi Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç, Kuşadası Belediyesi Folklor Araştırmaları Derneğinin temsil ettiği etkinliklerde Batum'un Kardeş Kentlerinin temsilcileri ile 3 gün boyunca sergiler açıldı, film gösterimleri yapıldı ve şehrin tarihi ve kültürel alanları gezildi. Ayrıca Batum'un kardeş kentlerinin tanıtımını içeren bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Cihan Koyuncu'nun Kuşadası fotoğrafları açılan karma sergide yer alırken Behram Su'nun çektiği kısa film büyük ilgi gördü.

02.20111127083014.jpgKardeş kent heyetlerinin Batum Belediyesini ziyaretinde bir açıklama yapan Batum Belediye Başkanı Robert Chkiadze, " Geçtiğimiz yıl Kuşadası ile gerçekleştirdiğimiz Kardeş Kent Protokolü ile çok önemli adımlar attık. Kuşadası'nın diğer kardeş kentlerimiz içersindeki yeri çok ayrıdır. Sürekli olarak geliştirdiğimiz ilişkilerin iki tarafa da büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bu etkinlik iki senedir katıldığımız Kuşadası Kardeş Kentler Festivali"nden esinlenerek düzenlediğimiz ve hem kardeş kentlerimizle kaynaşmayı hem de Karadeniz'de önemli bir turizm merkezi olma yolunda ilerleyen kentimizi tanıtmayı hedeflediğimiz bir etkinliktir” dedi.
Kuşadası heyetine başkanlık yapan Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kireç ise Batum'u kendi şehirleri gibi gördüklerini ve gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Ayrıca Kuşadası Kardeş kentler festivalinden hareketle böylebir etkinlik düzenlenmesinden dolayı gurur duyduklarını sözlerine ekledi.
Bu arada, 2. dünya savaşı döneminde kabul edilerek her yıl kutlanan " Dünya Öğrenciler günü" akşamı Batum Ulusal Tiyatrosunda gerçekleştirilen Final gecesinde Kuşadası Belediyesi Folklör Araştırmaları Derneğinin gösterisi salonu tıklım tıklım dolduran sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü ve alkışlandı. Final gecesinin sonunda Batum ise Belediye Başkanının katılımcılar onuruna verdiği yemekte bir araya gelen Kardeş Kent temsilcileri doyasıya eğlendi ve bir sonraki festivalde buluşmak üzere sözleşti.