20 Mayıs-30 Eylül tarihleri arasında haftada bir izmir'e sefer yapacak olan uçaklar Kuşadası destinasyonunda turizm hareketliliğine önemli bir katkı sağlayacak.

Kuşadası’nda Versa'nın aldığı karar çerçevesinde M.T.S. Incoming Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı Workshop düzenlendi ve 2012 Yaz sezonunda Saint Petersburg'ta faaliyet gösteren satış acentelerinin yetkilileri Kuşadası'na davet edildi. Versa'nın ilk uçak seferiyle Kuşadası'na gelen acente yetkilileri, Workshop programı çerçevesinde Kuşadası'ndaki otel yetkilileriyle Kuşadası Korumar Otel’de bir araya geldi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkan Vekili ve Kuşadası Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Murat Saraç, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile çeşitli otellerin genel müdürleri ve yöneticileri ile Versa grubunun temsilcilerinin katıldığı çalışmada, otel yetkilileri tesisleri tanıtma imkanı buldu.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan M.T.S. Incoming Türkiye Ege Bölgesi Genel Müdürü Tanju İçten, amaçlarının misafir acente yetkililerine bölge otellerini tanıtmak, kafalarındaki soru işaretlerini gidermek ve memnun bir şekilde ülkelerine göndermek olduğunu söyledi. İçten, "Turizm sektöründe karşılıklı görüş alışverişi ve beklentilerin paylaşılması ortaya çıkacak olan sorunların çözümünü hızlandıracaktır. Öte yandan ülkemize gelen acente yetkilileri 27 Mayıs'a kadar çevredeki ören yerleri ile Kuşadası'nı gezecek, bölgemizdeki otellerle ilgili izlenimler edinecekler. Düzenlenen Workshop'ta otel yetkililerinden cevabını aradıkları tüm soruların yanıtlarını alacaklar. Otel yetkilileri onlara kendilerini, tesislerini anlatacak. Bu izlenimlerini ülkelerinde tur almaya gelenlere aktarmaları daha etkileyici olacaktır" dedi. Versa Tur Operatörü Türkiye Sorumlusu Julia Trofimova, “ Antalya merkezli olan seyahat acentemizin, merkezi Kuşadası olan Ege dahil 9 turistik bölgemizdeki şubeleri ile 2012 hedefi 610.000 turist olup, bugüne kadar yapmış olduğumuz bağlantılarından bunun 25-30.000 kadarının Kuşadası'na geleceği kesinleşmiş durumdadır.

3 sezondur iyi bir işbirliği ile Kuşadası'na beraber Rus turistleri getirdiğimiz Versa, St. Petersburg şehrinin en önde gelen tur operatörlerinden bir tanesidir. St. Petersburg çıkışlı direk destinasyon uçuşları ile Türkiye, Bulgaristan, ispanya, Tunus, Fas ve Kıbrıs'a en çok turist taşıyan tur operatörlerinden olan Versa, aynı zamanda da bu şehrin en çok turist ağırlayan incoming acentelerinden da bir tanesidir “ diye konuştu.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise Rusya ile Kuşadası arasındaki hava köprüsünün kurulmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Eylül 2012’ye kadar Saint Petersburg'tan Kuşadası'na en fazla turist getiren acenteye ailesi ile birlikte uçak biletleri dahil, 1 haftalık Kuşadası tatili sözü verdi. Kuşadası Belediye Başkan Vekili ve Kuşadası Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Murat Saraç da yaptığı konuşmada, Kuşadası’nın bir turizm mozaiği olduğunu vurgulayarak, “ Yerel yönetim olarak 3 yıl önce göreve başladığımızda hedefimiz Kuşadası’na gelen turist sayısını iki katına çıkarmaktı. Sözlerin bu girişimlerini gördükçe biz de hedefimiz doğrultusunda ilerlemediğimizi anlıyoruz ve bu da bize daha çok çalışmak için güç veriyor. Türkiye’nin en büyük kruvaziyer turizm limanına sahibiz. Efes, Meryemana gibi tarihi yerlere yakınlığımızla kültür turizminin vazgeçilmez bir parçasıyız. Aqua parklarımız, mavi bayraklı plajlarımız ve dünyanın en önemli doğal miraslarından olan milli parkımızla doğa turizminde, eğlence sektöründeki tesislerimizle ve kongre merkezimizle turizm için çok çeşitli bir çok fırsatlar sunmaktayız. Kısaca, günübirlik, haftalık veya sonsuza kadar (for a day, for a week ve forever) Kuşadası’nda tatil için tüm imkanlar sunulmaktadır. Bunlardan hangisini seçerseniz seçin, hepiniz Kuşadası’na hoş geldiniz “ dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gifHaberin videosu...

 

20120523aw000960_02.jpg20120523aw000960_03.jpg20120523aw000960_05.jpg20120523aw000960_07.jpg