15 Derslikli Kuşadası Belediyesi İkiçeşmelik İlköğretim Okulu, ek binanın açılmasıyla toplam 35 dersliğe ulaşırken, bir de 3 derslikli anaokulunda dersler başladı.
Kuşadası Belediyesi İkiçeşmelik İlköğretim Okulu bahçesindeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Biçer, Adnan Menderes Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Osman Çolakoğlu, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, daire müdürleri ve vatandaşlar ile çok sayıda öğrenci katıldı. İlk olarak Çınar Köyü 7’den 77’ye Zeybek grubunun halk dansları gösterisinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan bir konuşma yaptı. Eğitimin artık geleneksel okul anlayışındaki gibi durağan ve toplumdan kopuk değil, aksine toplumla bütünleşmiş, değişime açık, dinamik bir süreç olması gerektiğini belirten Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Türkkan, çocukların her ihtiyacının karşılanarak okula gönderilmesinin yeterli olmadığını, velilerin öğretmen ve yöneticilere her konuda destek olması gerektiğini söyledi. Türkkan, yeni eğitim ve öğretim yılının tüm Kuşadası’na hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.
Daha sonra konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise belediye olarak temizlik, yol, su gibi temel görevleri bulunduğunu, ancak sosyal belediyecilik anlayışları gereği eğitimi de temel görevleri olarak gördüklerini söyledi. İlköğretimden üniversiteye kadar dar gelirli tüm ailelerin çocuklarına burs verdiklerini hatırlatan Başkan Altungün, Kuşadası Belediyesi’nin öncülüğünde çok sayıda hayırseverin de katkılarıyla tamamlanan İkiçeşmelik İlköğretim Okulu 20 derslikli ek binasının yapımına katkı sağlayan herkese teşekkür etti. İkiçeşmelik Mahallesindeki okul sorununa çözüm getirdiklerine inandığını belirten Başkan Altungün, “Belediye yönetimi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. İkiçeşmelik İlköğretim Okulumuzun ek binasının tamamlanarak hizmete girmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın eğitimi için başlattığımız seferberliğin meyvesini topluyoruz” dedi.
Kuşadası Belediyesi olarak ihtiyacı olan okullara, eğitim kalitesinin yükselmesi amacıyla çeşitli katkılar sağladıklarını anlatan Altungün, yeni okul binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Daha sonra konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise İkiçeşmelik mahallesinde yaşanan okul sıkıntısına önemli bir katkı sağlayacak binanın yapımına katkı sağlayan başta Kuşadası Beledi Başkanı M. Esat Altungün olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Kuşadası Kaymakamlığı ile Kuşadası Milli Eğitim Müdürlüğü, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile Kuşadası Okul, Sağlık Ocağı Yapma, Yaşatma ve Öğrencileri Destekleme Derneği Başkanı Ertuğrul Tabak’a teşekkür plaketi verdi. Kuşadası Belediyesi de bina yapımına katkı sağlayan hayırseverlere plaket verdi.
Daha sonra Okul binasının açılış kurdelasını kesen Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan anaokulunu gezdiler.