Kurtuluş kutlamaları kaymakamlık binasında düzenlenen temsili kurtuluş etkinliğiyle başladı. 
     Askerler ve efeler tarafından ilçenin kurtuluşunun canlandırılmasının ardından temsili birlikler tarafından Kuşadası Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Biçer'e çiçek verilerek, göndere bayrak çekildi. 
     Daha sonra Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni yapıldı. 
     Törene Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Biçer ve Belediye Başkanı Esat Altungün ile ilçe protokolü, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. 
     Törende, anıta çeşitli kurumlar ve siyasi parti temsilcilerince çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
     Çelenk koyma töreninde CHP Kuşadası İlçe Başkanlığından temsilcinin bulunmadığı gözlendi. 
     Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını minnetle andıklarını ifade ederek, ''7 Eylüller, işgalin, sömürünün sonudur. Ulusal bütünlüğümüzün harcıdır. Cumhuriyetin ve demokrasinin temelidir. Bu yüzden 7 Eylül'ü yaşatan özgürlüğümüzü bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum'' dedi. 
     Kuşadası'nda tatilini geçirmekte olan turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği kurtuluş etkinliklerinde, halk oyunları gösterileri ile askeri birlikler tarafından resmi geçit töreni gerçekleştirildi.