Kuşadası’nın en önemli caddelerinde devam eden çalışmaların yağmur mevsimine kadar aralıksız süreceği açıklandı. Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün başlattığı çalışma doğrultusunda çalışmaya başlayan belediye ekipleri, şehir merkezinde asfalt söküm ve döküm çalışmalarına devam ediyor.
Yürütülen asfaltlama çalışmaları çerçevesinde; Cuma Pazarı olarak bilinen Candan Tarhan Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı’nın minibüs duraklarından Şevki Hasırcı Meydanına kadar olan bölümü, önceki yıllarda defalarca yapılmasına rağmen sürekli bozulan ve büyük sorun yaratan Adalızade Mezarlığı çevresi ile Sabri Mumcu Caddesi, Kuşadası’nın İzmir tarafından kent girişi niteliğindeki Hastane kavşağı ile Kısmet Otel kavşağı arası, liman ile Kadınlar Denizi arasında kalan tüm önemli caddelerde yol ve kaldırım çalışmaları daha önce tamamlanmıştı.
Son olarak 64 Evler Kavşağının altında kalan Günhan Arın Caddesinde başlatılan altyapı ve asfaltlama çalışmaları kapsamında bölünmüş yolun bir yanındı asfaltlama ve kaldırım çalışmaları tamamlanırken, hemen ardından yolun diğer tarafında asfalt söküm çalışmaları başladı. Yolda altyapı çalışmalarının üç gün içerisinde tamamlanmasının hemen ardından asfaltlama ve kaldırım çalışmaları yapılarak, cadde trafiğe tamamen açılacak.
Son bir aylık yol çalışmaları sırasında yaklaşık 30 bin ton sıcak asfalt döküldüğünü ve çalışmaların devam ettiğini açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “10 yıl boyunca süren ihmalkarlık nedeniyle en çok şikayet aldığımız konulardan biri yollardı. Hazırladığımız plan çerçevesinde asfaltlama çalışmalarına başladık. Kuşadası’nı modern bir turizm kentine yakışan yollara kavuşturmaya devam edeceğiz. Asfaltlama çalışmalarımız önümüzdeki yıl da devam edecek. Birkaç yıl içerisinde Kuşadası’nda asfaltlanmamış yol, yapılmamış kaldırım kalmayacak” dedi.