Dünya Dans Günü nedeniyle Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Dans ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen “1. Kuşadası Dünya Dans Günü Festivali” büyük ilgi gördü.
Kuşadası Belediyesi İsmail Cem Meydanı"nda gerçekleştirilen “1. Kuşadası Dünya Dans Günü Festivali” kapsamında salsa, bachata, folklor, hip-hop ve oryantal gösterileri yapıldı. Ayrıca, Küba"dan gelen 5 kişilik havana salsa gurubu canlı performanslarını sahneye koydu. Sunuculuğunu Dj. Özgür Özmavi"nin yaptığı ve yaklaşık 4 saat süren etkinlik sırasında izleyenlere çeşitli hediyeler dağıtılırken, ses ve ışık gösterileri de yapıldı. Kuşadalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği dans festivalini izleyen yaklaşık 5 bin kişi sahneye çıkan grupların dans gösterileri ve müzik eşliğinde doyasıya eğlenip dans etti.
Bu arada, 1. Kuşadası Dünya Dans Festivali"nin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Dünya Dans Günü nedeniyle Kuşadası Dans ve Spor Kulübü ile işbirliği içinde “1. Kuşadası Dünya Dans Günü Festivali”ni gerçekleştirdiklerini belirterek, “ Gösterilen bu yoğun ilgiye teşekkür ediyorum. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda uluslar arası düzeyde bir dans festivali gerçekleştirmek” dedi.iha