Yazlıkçılar Kuşadası"nı tert etmeye başladı, Kuşadası sahilleri neredeyse tamamen boşaldı. Ramazan ayının başlaması ve okulların açılmasına kısa bir süre kalması nedeniyle Kuşadası"nda yazlıkçılar ikinci konutlarından ayrılarak, yaşadıkları şehirlere döndü.
Kuşadası"nın Yavansu Mahallesi"nden Güzelçamlı"daki Dilek Yarımadası Milli Parkı"na kadar kesintisiz süren 32 kilometre uzunluğundaki yazlıkçı siteleriyle dolu plajlarında parmakla gösterilecek kadar az yazlıkçı kalırken, bu durum çevre esnafına da sekte vurdu.
Kuşadası Karaova sahilinde hizmet veren market sahibi Ahmet Öner, "biz ekmeğimizi ikinci konutlara gelerek tatillerini geçiren yerli turistten kazanıyoruz. Ramazan ayının başlaması ve okulların açılacak olması nedeniyle tüm yazlıkçılar yaşadıkları şehirlere döndü. Bu hafta sonu ve bugün tüm sahilde boş denecek kadar insan var. Hafta başında okulların açılmasıyla birlikte buralarda yerli turist görmek neredeyse imkansız hale gelecek “ dedi.
Karaova Mahallesi"nde bir sitede bekçilik yapan Orhan Menemenli ise bekçilik yaptığı sitenin yüzde 90 oranında boşaldığını belirterek, “ Yazlıkçılar evlerine döndü “ diye konuştu.