İZMİR BELEDİYESİ
İzmir Enmiyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabah erken saatlerde Konak'taki Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar ve Bayraklı Belediyeleri ile Kuşadası Belediyesi'ne baskın yaptı.

Polis ekipleri eş zamanlı baskınla Büyükşehir Belediyesi, aralarında Kültürpark'daki fuarcılık şirketi İZFAŞ da olmak üzere bağlı ESHOT hariç 14 şirket ve birime baskın yaptı. Ekipler aynı saatlerde Bayraklı ve Karabağlar Belediyeleri ile Aydın'ın Kuşadası İlçesi Belediyesi'ne de girdi. Polisler kapıları turarak görevli olmayanları içeriye almadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da baskını haber alınca belediyeye geldi. Polisler operasyonla ilgili Kocaoğlu'ne bilgi verdi.

Polisin Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları, şirket genel müdürlerininin makamlarında aramalar yaptığı öğrenildi. İhaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk iddiasıyla yapılan baskında ihale belgelerine el konuldu. Bazı gözaltılar da olduğu, gözaltı sayısının 50'yi bulacağı da belirtildi.

KUŞADASI BELEDİYESİ

Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, olaydan bu sabah haberdar olduğunu belirterek, ''Birileri yine bizi şikayet etmiştir. Durmadan şikayet ediyorlar zaten. Neden geldiklerini ve sonucu hep birlikte öğreneceğiz. Ben de şu anda içerik konusunda bilgi sahibi değilim'' dedi.

 Kuşadası Belediyesinde, bu sabah Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri tarafından başlatılan arama devam ediyor. 
     Yürütülen çalışma kapsamında Belediye Mali İşler Müdürü Yusuf Atak, Sosyal İşler Sorumlusu ve Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan'ı evlerinden alan ekipler, belediyedeki incelemenin yanı sıra ilgili personelin evlerinde de arama yapıyor. 
     Bu arada, belediyenin 2, 3 ve başkanlık katı olarak da bilinen 4. kata girişler yasaklandı. Vatandaşların sadece 1. kattaki veznelere geçişine izin veriliyor. 
     Mali büroya bağlı ekiplerin, başkanlık katındaki kasayı çilingire açtırdığı öğrenildi. 
     Emniyet güçlerinden alınan ilk bilgiye göre, operasyon 9 aydır yürütülen teknik takip sonucunda yapıldı. 
     Operasyon kapsamında şu ana kadar Belediye Mali İşler Müdürü Yusuf Atak, Sosyal İşler Sorumlusu ve Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan ile E.E. ve İ.A. isimli şahısların gözaltına alındığı belirtildi. 

ARAMALAR SONA ERDİ
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleriyle birlikte CHP’li Kuşadası Belediyesinde yapılan arama tamamlandı. Aramanın ardından iki personel ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Belediyeye saat 07.30'da gelen yaklaşık 30 görevli, başkanlık makamının bulunduğu 5. katta arama yaptı. Bu arada, evlerinde arama yapılan E.U. ve Y.A. isimli iki belediye çalışanı da belediyeye getirilirken, telefonla bilgi verilen Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, belediyeye geldi. Aramalar sonunda Kuşadası Belediyesinde görevli iki kişinin yanı sıra, Kuşadası Belediyesi’nin temizlik işleri hizmetlerini yürüten Gintem isimli özel şirketin yöneticisi E.E.’de gözaltına alındı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaklaşık yüz noktada aynı anda eş zamanlı olarak CHP’li belediyelerde başlatılan İzmir Büyükşehir Belediyesi merkezli operasyon kapsamında, Kuşadası Belediyesi’nde de arama yapıldı. Çeşitli il ve ilçelerdeki belediyelerin yanı sıra, operasyon kapsamında pek çok ev ve işyerine de operasyon yapılırken, Kuşadası Belediyesi’nin iki görevlisi göz altına alındı. Polisin sabah erken saatlerde, Kuşadası Belediyesi eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve eski Belediye Başkan Yardımcısı E.U.’nun evindeki 23 CD ve bir hard diske, Mali İşler Müdürü Y.A.’nın ise dizüstü bilgisayarına el koydu.
Sabah saat 07.30 sıralarında Kuşadası Belediyesi’ne gelen ekipler iki odada arama yaparak, yüzden fazla evrakın fotokopisi ile bazı bilgisayarlardaki verilere el koydu. Bu arada, Kuşadası Belediyesi’nin temizlik ihalesini kazanan Gintem isimli şirketin sorumlusu E.E.’de gözaltına alındı ve Kuşadası’nda gözaltına alınanların sayısı üçe yükseldi.

20110502ay418287.jpg

Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün'den aramalarla ilgili açıklama geldi.

Belediye Başkanı Altungün'ün açıklaması için tıklayın...