Bu yıl 4. Kez gerçekleştirilecek olan “ sinemADA buluşalım “ isimli nostaljik açık hava sineması etkinliği Ege Mahallesindeki ilk gösterim ile başladı. Her akşam saat 21.30’daki etkinlikler, Ege Mahallesi, İkiçeşmelik Mahallesi, 7 Eylül İlköğretim Okulu önü, Türkmen Mahallesi Saydam Kliniği önü ve Meram Sitesinde gerçekleştirilecek.

Kuşadası Belediyesi’nin nostaljik yaz sineması keyfini yaşatan “sinemADA buluşalım” etkinliğinin ilk gösterimi Ege Mahallesinde gerçekleştirildi. “Sümela’nın Şifresi” filminin gösterimi ile başlayan sinema maratonunda, her hafta ayrı bir vizyon filmi gösterilecek. 18 Ağustos’a kadar 1 ay sürecek olan gösterimlerde sırasıyla, Sümela’nın Şifresi, Nar, Hayalet Sürücü II, Celal Tan ve Ailesinin Acıklı Hikayesi ve Güzel Günler Göreceğiz isimli filmler gösterilecek.

Amaçlarının Kuşadası’nı kültür ve sanat kenti yapmak olduğunu açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı Vekili Murat Saraç, belediye olarak anılarda kalan yaz sinemalarını Kuşadalılara yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Kuşadalılara nostaljik yaz sinema keyfini bu yıl 4. kez yaşattıklarına dikkati çeken Murat Saraç, “Ekonomik krizde çocuklarını bile sinemaya götüremeyen ailelere destek olmak amaçlarımızdan biri. Kuşadalıları kültür ve sanat etkinlikleriyle aralıksız buluşturmaya, kültür ve sanatı halkımızın ayağına getirmeye devam edeceğiz. Önceki üç yılda mahallelerimizde halkımızın gösterdiği ilgili bizi bu konuda daha da cesaretlendirdi” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png