AYDINPOST İSTİHBARAT-Geçen Mayıs ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi 'ne de operasyon düzenlenmişti. O operasyon un devamı niteliğinde Kuşadası Belediyesi 'ne yönelik ikinci operasyon yapıldı. Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir ve Kuşadası'nda eş zamanlı baskınlarda aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Fidandal, CHP Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yusuf Atak ile Kuşadası Belediyesi CHP Meclis üyesi Ahmet Kireç ile firma sahiplerinin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler bugün serbest bırakıldı. 

 

Kuşadası Belediyesi Operasyonunun Şüphelileri Polis Takibindeymiş 
İzmir Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kuşadası Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve bir kısmı savcının talimatıyla bir kısmıda çıkarıldıkları mahkemece serbest kalan 9 kişi yakınları...

SERBEST KALANLARI YAKINLARI KARŞILADI

İzmir Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kuşadası Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve bir kısmı savcının talimatıyla bir kısmıda çıkarıldıkları mahkemece serbest kalan 9 kişi yakınları ve belediye çalışanlarınca karşılandı.

Belediye önünde düzenlenen karşılama töreninde konuşan ve adalete güvenlerini her fırsatta dile getirdiklerini belirten Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, "Burada bu tip konularla ilgili size hitap ettiğim için aslında üzgünüm. Çünkü Kuşadası Belediyesi veya CHP'li başka belediyeler ve personeli ekibi, kadrosu bu tip uygulamaları hak etmiyor. Ancak ilk operasyonda da söylemiştik. Adalete güvenimiz tamdır demiştik. Bizim Türk hakim ve savcılarına güvenimiz var demiştik. Uzun aradan sonra gereksiz şekilde, ifadeye davet edileceklerine, salı günü sabahın 6'sında polis arkadaşlarımız evlerinden alıp götürdü. Bugün mahkeme, Kuşadası Belediyesi'nden alınan üç arkadaşımızı serbest bıraktı. Diğer arkadaşlar da serbest kaldı. Öncelikle Türk adaletine teşekkür ediyorum. 9,5 aydır anlamsız ve gereksiz yere tutuklu olan ve önümüzdeki günlerde aramızda olacağına inandığımız Erdoğan Uyan arkadaşımıza da selamlarımızı iletiyorum" dedi.

"BİRİNCİ DÜŞMANIMIZ MAALESEF BİZDEN OLANLAR"

Başkan Esat Altungün sözlerine şöyle devam etti: "Ne tip saldırı ve entrikalara hedef olduğumuzu iyi biliyorsunuz. Acı bir gerçek var. Maalesef bizim birinci düşmanımız bizden olanlar. Acı ama böyle. Bunların üstesinden beraberce geleceğiz. Kuşadası'nda namuslu bir belediye yönetimi olacağını dosta da düşmana da göstereceğiz."

KİREÇ, "ONURUMUZ KIRILDI"

Gözaltına alınarak onurlarının kırıldığını söyleyen Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Kireç, "İnanın orada yaşadıklarımız gerçekten onur kırıcıydı. Yine inanın neden gözaltına alındığımı hala bilmiyorum. Basın yazdı, televizyonlar haber olarak verdi. Basın neden bu kadar üzerine gitti anlayabilmiş değilim. Bugün hepimiz salıverildik. Ama bugün bana bir şey gurur verdi. Şu anki karşılama bana büyük gurur verdi. Beni 4 gün boyunca İzmir'de yalnız bırakmayan aileme ve dostlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Gözaltına alınıp serbest kalan bir diğer isim olan Kuşadası Belediyesi Mali İşler Müdürü Yusuf Atak, "Bunun sebebini anlamadık, ama orada anladık. Tek sebebi bu memlekette deve güreşi düzenlemek, başka sebebi yok. Bunun için bizi de, sizi de üzdüler. Sizden özür diliyorum" dedi.

Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Fidandal da şunları söyledi: "Kader diyelim. Gözaltına alındığımız saatten itibaren bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür diyorum. Allah kimseye böyle bir kabus yaşatmasın" diye konuştu.