24 Temmuz’da yapılacağı duyurulan ancak yaşanan terör olayları nedeniyle ertelenen Oda Orkestrası Açılış Konseri’nde profesyonel müzisyen kadrosu, dünyaca ünlü bestecilerin eserlerine hayat verecek. 
Şefliğini Hakkı Öztürk’ün, solistliğini ise dünyaca ünlü bandoneon virtüözü Tolga Salman’ın yapacağı Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası’nın 31 Temmuz’da saat 20.00’da Açık Hava Kültür Merkezi’nde (KEGEV eski tesisi) vereceği ilk konserinde ünlü besteciler A. Piazzola, W. A. Mozart, E. Elgar, F. Sartori, J. S. Bach ve J. Brahms’ın eserlerinin yanı sıra Aydın türküleri dinleyicilerin beğenisine sunulacak.
Kuşadası Belediyesi’nin Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Devlet Konservatuarı ile yaptığı işbirliği doğrultusunda kurulan Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası, keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, orkestra şefi ve her konserde değişecek olan solistin yer aldığı 16 kişilik profesyonel bir müzisyen kadrosundan oluşuyor. Orkestra müdürlüğünü ADÜ Devlet Konservatuarı Müdürü’nün, orkestra şefliğini ise İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası çello solistinin yapacağı Oda Orkestrası, ayda bir vereceği konserlerle Kuşadası’nda yaşayan sanatseverlere keyifli anlar yaşatacak.